Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
İbrahim Erdem KARABULUT

İbrahim Erdem KARABULUT

Gazateci- Yazar TV Proğramcısı
info@haberpars.com

Dolar Elinizde Patlamadan Çıkarın

04 Kasım 2020 - 21:53

​Geçtiğimiz günlerde Newyork'ta başlayan yağmalamalara karşı ana caddelerde binalar Tahta kalaslarla kendi önlemlerini alırken seçim sonunda başlayacak sokak olayları ve protestolara karşı Beyaz Saray duvarları bariyerlerle kapatıldı.

Dünyayı yıllardır sömüren ABD dağılma süreci içerisine girmek üzere.
Kaçınılmaz son başlamak üzere.
Aklı olan Dolar'ını Bugün TL Veya Altına Yatırsın.
Yarın Çok Geç Olabilir.

Bildiğiniz gibi bugün ABD seçimleri devam ediyor.
Kıran Kırana Demokratlar​ ve Cumhuriyetçilerin savaşı var.
Kim kazanırsa kazansın bu seçim sonuçlarını hazmedemiyecektir.

Bugün ülkemizde doların 10 TL sınırına vurmasından dolayı şaşkınlık yaşayan yatırımcılar ekonomide ne yapacağını bilmez durumda.

Görünen tek gerçek var ABD Libya, Suriye, Irak işgaliyle bu ülkelerde birgün önce alım gücü % 100 olan para değerlerini   bir anda nasıl % 10 indirmeyi yaşattıysa bu son ABD için "gülme komşuna gelir başına" misali ABD için kaçınılmaz bir gerçek haline geldi.

Sosyalist sovyet Rusya dağılma sürecinde paralarının pul olup Ruble bir günde %90 değer kaybettiğini unutmak mümkün değildir.

Para piyasalarına yön veren finans uzmanlarının Güvenlik ve Ulusal güvenliği dikkate almadan yaptıkları yorumlarla gerek ülkemizde gerek dünya üzerinde şişirdikleri ABD dolarının bir gün içerisinde %90 düşüp doların dünya genelinde dibe vuracağına şahit olması için çok değil sadece bir haftalık süreç yetecektir.

ABD için kaçınılmaz olan dağılma sürecini hangi aday kazanırsa kazansın bu kaçınılmaz sonu yaşayacak olan ABD iç kargaşası sonucu yeni dünya düzeninde ABD doları sıfırlanmak zorunda.

Ekonomistlerinde doğruladığı bir gerçek olan dünyayı sömüren ABD dünya üzerinde para hakimiyetini karşılıksız bastığı dolar ile sürdürürken bu karşılığı olmayan ABD dolarının artık çöp olma günü bir hafta içerisinde gerçekleşeceği aşikardır.

Büyüyen ve artık kendisini büyüme şişkinliği ile taşıyamayan ABD dünya üzerinde karşılığı olmayan ABD dolarının normalde ülke ekonomilerine getirdiği zararı gördüğü bir dönemde dışarıda karşılıksız olan basılmış doları tekrar kabul edip emtia karşılığı olmayan bu parayı alamayacağı için ABD doları dünya üzerinde geçerliliğini yitirmiş durumda olacaktır.

Özellikle ABD dolarının her dalgalanmasında etkilenen ülkemiz Türkiyenin kaçınılmaz bir son olan ABD dolarının tahttan indirilişini izlemek için seçimin kesinleşeceği bir haftalık süreci beklemesi kafi.

ABD içerisinde yaklaşık 800 kişilik siyahi bir grubun adeta askeri nizam içerisinde Caddelerde boy göstererek "biz buradayız siz neredesiniz" şeklindeki ellerinde son model otomatik silahlarla yaptıkları gösteri bunun en kuvvetli habercisidir.

ABD için yaklaşan bu son ne bizde hain kalkışma olarak bilinen FETÖ kumpasına nede ABD ve AB tarafından başlatılan gezi olayları ile eş anlamlı olmayıp ektikleri bu hain rüzgarlardan fırtına biçeçekleri gün belki yarın belkide yarından yakın.

Türk milleti ülkesine sahip çıkma adına da olsa elindeki ABD dolarını bugünden tezi yok Altına veya TL ile değiştirmelidir.
Yarın ellerinde ve bankalarında patlayan ABD dolarını elinde değeri %10 dahi olmayan kağıt parçasına dönmüş halini görmemelidir.

İbrahim Erdem Karabulut.

YORUMLAR

  • 0 Yorum