Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Gencehan TUNAY

Gencehan TUNAY

ÇAĞIMIZDAKİ TÜRK SEYYAH- ARAŞTIRMACI
tunay@haberpars.com

Hakkında

GENCEHAN TUNAY GERÇEK BİR ELÇİ.
Rusya’ya bağlı federe Türk cumhuriyeti Başkurdistan’ın Dış Ekonomik İlişkiler Devlet Komitesi’nce Ankara’da temsilcilik açıldı. 

Gönüllülük esasıyla çalışacak ‘Başkurdistan Cumhuriyeti Dış Ekonomik İlişkiler Devlet Komitesi Türkiye Temsilciliği’nin açılışına, Başkurdistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı İlşat Tajitdinov, Dış Ekonomik İlişkiler Devlet Komitesi Başkan Yardımcısı Aynur Samanov, Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Temsilcisi Aydar Gaşigullin, ülke temsilcileri ve davetliler katıldı.

Başkurdistan Cumhuriyeti Dış Ekonomik İlişkiler Devlet Komitesi Türkiye Temsilcisi olan Gencehan Tunay, yaptığı konuşmada Rusya ile Türkiye arasındaki köklü siyasi ve ekonomik ilişkilerin tarihinin oldukça eskiye dayandığını ifade ederek, “Özellikle soğuk savaşın sona ermesiyle iki ülke daha da yakınlaşmış, ekonomik ve ticari ilişkiler oldukça güçlenmiştir. Rusya, Türkiye’nin en önemli dış ticari ortaklarından birisidir. 
İki ülke arasındaki ekonomik, siyasi ve komşuluk ilişkileri her geçen gün daha da sağlam ve kurumsal bir zemine oturmaktadır” dedi.

Başkurdistan Cumhuriyeti Dış Ekonomik İlişkiler Devlet Komitesi’nce Ankara’da temsilcilik açıldı. Temsilcilik, iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ve iş birliğinin ileri seviyeye taşınması, ortak çözümler üretilmesi, yatırımcıların bir araya getirilerek ülke imkanlarının tanıtılması, teşvik edilmesi amacını taşıyor.