Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ünlü Yazarlar Yoksulluk İçinde Öldüler

Çoğu insan yazarların varlık içinde öldüğünü düşünür.

 Ünlü Yazarlar Yoksulluk İçinde Öldüler
28 Kasım 2020 - 23:06
Bu yazıda fikir işçileri olan yazarların hayatından parasızlık hikayelerini öğreneceksiniz. İdeallerini paradan üstün tutan bu insanlar olmasaydı nasıl bir dünyamız olurdu? Düşünün yeter...

Biyografilerinden derlenen bilgilere göre, Tom Sawyerın Maceraları ve Huckleberry Finnin Maceraları isimli ünlü çocuk romanlarının yazarı Mark Twain, kariyerinin zirvesinde Amerikanın en ünlü kişilerinden biri olarak gösteriliyordu.

Twain, zengin olmak umuduyla işadamlığına soyundu. Para kazanmak için çeşitli işlere yatırım yapan Mark Twainin girişimleri hep başarısızlıkla sonuçlandı.

1885te kurduğu yayınevi ise iflasına sebep oldu. 58 yaşında boğazına kadar borç içindeydi. 5 yıl boyunca kitap yazarak ve Avustralyadan Hindistana, Güney Afrikadan İngiltereye kadar pek çok ülkede konferans vererek borçlarını ödeyebildi.

Eşi Olivia bu tempoya dayanamadı; sağlığı bozuldu ve Floransada öldü.

Twain ise altı yıl sonra 75 yaşında öldüğünde geride 23 kitap bıraktı.

Ölümlerinden sonra romanları geniş okur yelpazesine kavuşan yazarların, sanılanın aksine maddi sıkıntılarla boğuşması, “Dâhilerin kıymeti öldükten sonra anlaşılır.” sözünü doğrular nitelikte.

Yazdıkları eserlerle edebiyat dünyasına kalıcı etki bırakmasına rağmen maddi sıkıntılarla boğuşan yazarlar arasında Alexandre Dumas, Peyami Safa, Edgar Allan Poe, Ahmet Hamdi Tanpınar gibi saygın yazarlar da bulunuyor.

Tüm bunları düşünerek sizde serbest ve hür iradenizle doğruları yazmak adına yazar olmak isterseniz. www.haberpars.com kapılarını yeni yazarlara açtı.

Makale yazmak, kamuoyunu aydınlatmak, gelecek nesillerin örnek alacağı bir yazar olmak için www.haberpars.com yazarı olmak için vakit işte bu vakit.

İşte elektronik posta adresimiz.
senaliza@gmail.com.

YORUMLAR

  • 0 Yorum