Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
İbrahim Erdem KARABULUT

İbrahim Erdem KARABULUT

Gazateci- Yazar TV Proğramcısı
info@haberpars.com

Ücretli Öğretmenlerin Bu Sorununu Çözün Artık...

06 Temmuz 2020 - 00:37

Sayılı günler kaldı!

Yakında okullar açılacak yüzbinlerce öğrenci yine okullarda sıralarına geçip eğitime başlayacak.
Fakat henüz ücretli öğretmenlere yine bir umut ve müjdeli haber yok...

Cehaletin tek düşmanı olan öğretmenlerimizin yüzü neden güldürülmez. Ülkemiz ücretli öğretmenlere verilecek özlük haklarıyla batacaksa, varsın batsın.

Zaten iyi bir eğitim almayan öğrenci sadece diplomalı olarak çıkar ve aldığı diploma süs olmaktan ileri gitmez.

Diplomaların süs olmaktan çıkıp ülkenin yetişmiş bilgili gençlerden oluşan diplomalılar olmasını istiyorsak eğer, onlara bu eğitimi veren ücretli öğretmenlerin özlük haklarının verilmesi gerekmezmi?

Statü olarak diğer öğretmenlerden eğitim vermek adına bir farkı olmayan ücretli öğretmenlerin 1500 TL ile öğretmenlik yapmasını mevcut siyasi otorite içine nasıl sindiriyor.

Kadro açığı yoksa ücretli öğretmenler neden alınıyor? Eğer kadro açığı var ise sayıları 90 bini aşmış bu öğretmenlerimiz neden kadroya alınmıyor.

Öğretmenlerin bu sorununu eğer mevcut iktidar Adalet ve Kalkınma Partisi bu eğitim ve öğretim döneminde çözmez ise bu konu kanayan bir yaraya dönüşür.

Neredeyse 17 yıl kadro bekleyen bu öğretmenlerimize verilecek özlük hakları ve kadro, öğretmenlerimiz dışında öğrencilerin ve öğrenci velilerinin ciddi bir talebidir.

Hiç bir veli geçinemiyecek kadar yani ayda 1500 Tl ile hayatını idame ettirdiklerini bildiği öğretmene çocuklarını teslim etmez.

Dolayısı ile bu ücretli öğretmenlerimiz  diğer kadrolu - Özlük hakları tam olan öğretmenlerimiz gibi onurlu bir duruş sergiliyerek öğrencilere ve velilerine bu konuyu yansıtmasada, bu artık saklanamayacak kadar önemli bir konu olarak gündemdedir.

Başta Cumhur ittifakı içinde bulunan duyarlı milletvekillerimiz olmak kaydı ile anamuhalefet ve muhalefet olarak ortak hareket edilmeli bu gelecek olan eğitim ve öğretim yılında bu meselenin çözümü için ortak adım atılmalıdır.

Her eğitim ve öğretim yılında bu sessiz çığlıklarını duyuramayan eğitim ordusu öğretmenlerimizi ara sıra heyecenlandıran parlemento içerisinde vekillerimiz olmuş olsada sonuç hep hüsranla son bulmaktadır.

Tüm duyarlı milletin vekilleri artık bunun için harekete geçmeli genç nesillerimize rehberlik eden bu sayıları 90 bini geçen eğitim ordusunun yüzünü güldürecek bir çözümün olmasını sağlamaladır.

Her türlü desteği toplumdan alan hükümet bir çok ülkeye Corona covit 19 sürecinde yardım ederken kendi ülkemizdeki eğitim ordusunu 1500 TL ile göz göre göre çalıştırması ne vijdani nede etiktir.
Bu mağduriyet son bulmalıdır.

Ya ücretli öğretmenlik kaldırılmalı ya-da göz göre göre bu mağduriyete seyirci kalınmamalıdır.

Bu hükümet yani Ak Parti iktidarı ve Ortak hareket ettikleri MHP bu konuyu çözmeye muktedirdir.

Hükümetin düşündüğü, yapmaya çalıştığı, neden yapamadığı ise makul ve mantıklı bir şekilde anlatılmalı kamuoyu vijdanı rahatlatılmalıdır.


İbrahim erdem Karabulut
Gazeteci & Yazar

YORUMLAR

  • 0 Yorum