Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
İbrahim Erdem KARABULUT

İbrahim Erdem KARABULUT

Gazateci- Yazar TV Proğramcısı
info@haberpars.com

ERDOĞAN ELİNİ KILIÇTAROĞLUNUN CEBİNDEN ÇEKMELİDİR?

24 Nisan 2020 - 04:17

Ülkemizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan derhal  CHP genelbaşkanı Kemal Kılıçtaroğlu'nun cebinden elini çekmelidir.

Siyasette hata üstüne hata yaptıkça hakkında açılan tazminat davalarını sürekli kaybediyor... Cumhur başkanı her ne kadar kazandığı paraları kendi tabiri ile garip - gurabayı sevindirmek için harcadığını ifade etmiş olsa-da, Kılıçtaroğlu her ödediği tazminat sonunda hırçınlaştıkça hırçınlaşıyor ve sürekli açılan davalar tazminat ödemeye mahkum olması dışında psikolojik olarakda yıpratıyor.

Parti içinde muhalif olarak bilinen Muharrem İnce’nin dediği gibi Kılıçtaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yendikçe yeniyor, yendikçe yeniyor ama o yenilmeye doymuyor ifadesini kullanmış siyasette başarısızlığını vurgulamıştı...Kılıçtaroğlu, açılan tazminat davalarını kaybettikçe kaybediyor,  kaybettikçe kaybediyor ama hakaret ve iftira atmaktan hiç bir şekilde vazgeçmiyor...

Kaybettikçe ağresifleşiyor, siyasi ve diplomatik dilden uzaklaşıyor...
Tabi doğal olarak bu dili kullanmaya devam ettikçe sürekli kaybetmeye yüklü tazminatlar ödemeye devam ediyor...
CHP Millet vekilleri bu tutum karşısında çareyi maaşlarının bir kısmını Genelbaşkanları Kılıçtaroğlu için ayırmak zorunda kalıyor, kendi aralarında böyle bir çözüm yolu bulduklarını ifade ediyor hatta gerekirse maaşlarımızın tamamını Genel başkanımıza veririz beyanatında bulunuyorlardı...

Bu konuda ne kadar samimi oldukları, hatta bu yardımlaşma içerisine girip girmedikleri konusunda hala net bir bilginin kamuoyuna yansımadığı ortadadır...
Bu durum bir gerçek olarak milletimiz tarafından bilinmekte ve takip edilmektedir...

Sürekli Cumhurbaşkanı karşısında açılan tazminat davalarını kaybeden ülkemizin en köklü partisi olan CHP genelbaşkanının birazda bu sonucu hazmedememesinden dolayı kulladığı dilin siyesetten uzak sokaklarda dahi kullanılmayan " argo" dil kullanmasına hatta sokak dilini dahi aratacak duruma gelmesine neden oluyor...Bunun açık ve net sorumlusu ülkemizin Cumhurbaşkanıdır.

Hatta bu tazminatları ödemede zorlanan Kılıçtaroğlu son yerel seçimde büyük bir çıkış yaparak kazandığı Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığının kendi partisine mensup Millet vekili Sinan Aygün'den istenilen bağış veya telafuz dahi etmek istemiyorum ( Rüşvet ) acaba Kılıçtaroğlu'nun kaybettiği tazminatlar için kullanılacak bir kaynak içinmi yapıldı.

Bunu bilme şansımız yok. Bu tamamen parti içi bir mesele CHP nasıl bir açıklama yaparsa inanmak zorundayız.
Gerçeklik payı biraz dahi varsa düşünülmelidirki Cumhurbaşkanı Erdoğan ana muhalefet partisini suç işlemeye zorlamaktadır..
Bu tazminatlar konusunda hep kazanan taraf olarak aldığı parayı fakir, Fukaraya dağıtmış olması belki kendi açısından doğrudur.
İnsiyatif kendisindedir. Mahkeme kararıyla kazandığı tazminatı istediği gibi kullanması konusunda karar kendisine aittir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir şeyi gözden kaçırmaktadır. Kendisi tazminatları kazanırken Ülkenin ana muhalefet lideri kaybettikçe daha çok hata yapıyor.
Bu hatalar ise kendi vekillerinin dahi acıma duygusu ile maaşlarından para yardımı yapacak duruma getiriyorsa Cumhurbaşkanı Behemahal elini Kılıçtaroğlu'nun cebinden çekmeli bu tazminat davalarından vaz geçmelidir.

Eğer son Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının kendi partisinin Millet vekilinden istediği 25 Milyonluk yardım bu konu ile bağlantılı olma ihtimalini gösteriyorsa CHP Bu ülkenin ana muhalefet partisi, Kılıçtaroğlu ise sonuç olarak bu ülkenin Ana muhalefet lideridir.

Keza CHP Millet vekilleri ise bu Milletin oyları ile seçilmiş Milletin vekilleridir. Onların maaşları ise bu milletin vergileri ile aldıkları maaşlardır. Bu milletin vergileri ile alınan maaşların tazminat olarak ödenmesi ne kadar doğrudur. Bu iyi düşünülmelidir.

Bu ülkenin bir ferdi olarak AK Partili olmadığım gibi CHP üyesi'de değilim.
Bu nedenle Ülkemin Cumhur başkanı olan Erdoğan'a Samimiyetine güvenerek  saygılarımı sunarak artık siyasette ağresifleşen anamuhalefet liderinin biraz olsun sakinleşip daha yapıcı, daha ılımlı bir siyaset yapması için bu tazminat davalarından derhal vazgeçmelidir, düşüncesini taşıyorum... Ülkem adına kamuoyu önünde bu nacizane fikrimi arz ediyorum.
Bir başka makalede görüşmek üzere. 
Hoşça ve dostça kalın...
İbrahim Erdem Karabulut

YORUMLAR

  • 0 Yorum