Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
MV. Servet TURGUT

MV. Servet TURGUT

Millet Vekili- Stratejist.
servet@haberpars.com

Ülkemizde Adaletttt.

11 Kasım 2020 - 22:00

Toplum yaşamının varlık nedeni ..

İnsanlık var olduğu müddetçe  erdemli  insan ve devletin temel davranış kuralıdır .ahlaki eşitlik ilkelerini uygun hukukun eşit  dağılımı hak lı ve haksızın  vicdani ,dini somut bir şekilde uygulanabilir  halidir .Adalet ve hukuk  örtüşen birbirini tamamlayan kavramlardır .

İnsanlık var oldukça ve medeniyetli  yaşama  geçtikçe adalet ve hukukun varlığı vazgeçilmez olmuştur ..İlk Mısır hukuku insanlı tarihinin M.Ö3000    yıllarda. var olmuş biz Türklerde  Sümerler de sakalarda  görüyoruz .Babil kralı Hammurabi kanunları   ,
Roma hukuku  insanlık tarihinin önemli hukuksal metinlerdir .

Biz Türkler İslamiyet öncesi Töre :ile adaleti tecelli ettirmişiz .insanlik vicdani ahlaki iyilik kötülük içinde değerlendirilmiştir ..

Adalette Devlet bekası önem arzetmiş tir .cumhuriyetimizle beraber çağdaş hukuk işleyişi önem kazanmıştır.
Bugüne baktığımızda Devletlerimizin varlık sebebi olan adalet ve hukuk kavramları maalesef fetocu hakim ve savcıların ,emniyet birimlerimizdeki fetocu emniyet mensuplarının devleti YÖK etme parçalama politikaları yüzünden ayaklar altına alınmış hukuk işleyişi toplum nezdinde güvenilir olmaktan çıkmıştır .

Adaletin ve hukukun yeniden Türk toplum hayatında güvenilir hale getirilmesi şarttır .Aksi halde bölücü unsurların başaramadığı böl parçala yut beklentileri kendiliğinden oluşur ..

Adalet bakanımız Sn Gül gerçekten samimi reformlar yapma gayretindedir .Ama esas mesele reformları uygulayacak ehil kadroların var olmasıdır .öncelikle bu kadrolarda görev alacakların psikolojilerinin iyi gözden geçirilmesi sosyal hayatları topluma bakış halleri yaşamları çok ehil kadrolar tarafından gözden geçirilmelidir .

verileri en yüksek tepe noktadan saglanmalıdır ki kimsenin cebine bakmasınlar .siyaset elini yargıdan tamamen çekmelidir .baknız  feto döneminde operasyonlar oldu .konya il Ocak teşkilatımıza bile yapıldı .Ankarada bir operasyon yapıldı .savcı iddianamesinde göz altı yaptıkları şüphelileri örgüt kurmak nitelikli dolandırıcılık evrakta sahtecilik şuç tan.  kaynaklanan mal varlığını aklamak .göz altı gerekçeleri ....sonuç .sayılan suçlardan her şüpheli beraat alıyor .dava 12 yıl sürüyor ...

şimdi adalet hukuk nerde .bende yüzlerce bu şekilde yanlış  olaylar var .şimdi bu ve benzeri davanın savcıları Ne ceza alacak .bir devletin  hukuki kurumu olan adalet kavramını yanlış bilgilendiriyor oyalıyor masum insanları kirletiyor .bunlar hakkında Devlet ne işlemi yapabilecek .işte bu örnekler çoğaltılarak incelenerek sadece şüphelileri değil isnatla kanaatle karar verip mağdur yaratan savcıların davranışlarını engelleyecek reformların yapılması şarttır .

Bilgi belge somut delil olmadan verilen kararlar mağdur yaratır yaratmıştır ..

Adalet ,Hukuk ,herkese lazımdır .

Tarih örneklerle doludur .

Gecikmiş adalet adalet değildir .

Hakim ve savcılarımıza o koltuklar baki değildir .makamlarda adaletin ve insanlıgın en güzel temsilcisi olun dosyalarınızı iyi okuyun .verdiginiz her yanlış karar geciktirdiginiz  her adalet sizin vicdanınızda ve yaşantınızda bir gün cevabını bulur .

Baknız feto zihniyetiyle bölücü kararlar veren 3500 hakim savcı eskisi cezaevlerinde .işte adalet ve hukukun üstünlüğü reformize edilmiş Türk hukukun bağımsız şekilde yaşatılmasıdır .GÖREV ADALETİN VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜGNÜN  SAĞLANMASIYLA MÜMKÜNDÜR .Sn cumhurbaşkanımız ve adalet bakanımız Sn Gül’ün reform çalışmaları bu izahına çalıştığımız konularında içine alarak güçlü Türk milleti için güçlü bağımsız yargıyla hedefe varırız .

Ne mutlu Türk’üm diyenlere ..

Servet Turgut..

YORUMLAR

  • 0 Yorum