Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
İbrahim Erdem KARABULUT

İbrahim Erdem KARABULUT

Gazateci- Yazar TV Proğramcısı
info@haberpars.com

  TOGG GELİYOR TOGG...

04 Aralık 2021 - 22:53


                               
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iş insanlarına çağrı yaptı "Birkaç yiğit insan elini taşın altına koyup Türk'e göre Türk tarafından bir araç yapsın" çağrı kısa sürede yanıt buldu ve "TOGG" isimli araç plan, proje, tasarım derken nihayetinde protatifini gördük.

Şimdi bütün ülke insanı olarak gururla bu aracın kara yollarımızda görülmesini bekliyoruz.
Bazı iş insanları ise hatta araç henüz protatifi hazırlanırken bedeli ne olursa olsun diyerek ücretini peşin ödeyeceğini ifade ederek bu araç için kuyruğa girdi. Bunlar güzel ve gurur duyduğumuz konular olarak Türk insanının gururunu okşuyor.

Tıpkı Türk mühendislerinin savunma sanayiinde Türk Silahlı Kuvvetlerin (TSK) için yaptıkları irili ufaklı silahlar ve yine irili ufaklı yapılan füzeler gibi. Hatta dahası var modernize edilen Tank ve uçaklarımız, tamamı Türk mühendislerin emeği olan Atak helikopterleri tabiki ayakta alkışlamamız gereken konulardır.

Özellikle İHA ve SİHA' ların silahlı kuvvetlerimize verdiği önemli desteğin dışında ticari anlamdada diğer ülkelere satmamız herbir Türk evladını gururlandırmaktadır.

"Güçlü Devlet güçlü orduyla olur" Bunun hepimiz bireysel olarak farkındayız.

Tarım, Tarım diye İktidarın ve muhalefetin dilinden düşürmediği konuyu teknoloji ile kıyasladığında kendi imalımız olan bir yerli helikopterin fiyatı neredeyse %80'ni Türkiye'den dünyaya ihraç edilen Kayısı'ya eş değer ekonomik getirisi var.

Örneğin 100 ton kayısı bir helikopterin gösterge tablosunun fiyatını karşılamıyor.
Kayısı üreticisi mevsiminde kilosunu 40 Krş olarak hale gönderirken bir helikopterin gösterge tablosu için neredeyse 100 bin ton kayısı satmak gerek.

Üretmeyelim manası çıkmasın bu söylemden, tabiki tarım mutlaka olmalıdır, gösterge panosundan 100 tanesinin bulunduğu bir depoda acıktığında hiçbirisi karnını doyuramazken bir kilo kayısı hayatını kurtarır.

Mesele üretmekse tarımda ülkemizi ayakta tutacak kadar üretmemiz bize fazlasıyla yeter, fakat biz kendimize yetecek kadar tarımsal gıdayı üretemeyecek duruma geldik.
Madem tarımda dışa bağımlı olduk o zaman teknolojide ilerlemeliyiz.

Tıpkı Türk mühendislerimizin başta TOGG olmak üzere savunma sanayiinde gösterilen başarı gibi bizim cesur ve yürekli iş dünyasının patronları dünyanın artık vazgeçilmezi olan telekominikasyonun bu kadar dünyayı içine aldığı sistemde neden kendi mühendislerini ARGE çalışmasına yönlendirerek Türk tarafından Türk dünyası için iyi bir telefon yapma konusunda varlığını göstermemektedir.

50 Ton kayısı parası ile alınamayan hepimizin elinden düşürmediği 12- 13 'ü çıkan bir markanın ayarında telefon üretemiyoruz.

Onları üreten mühendisler uzayda bulunan başka bir gezegenden gelmedi. Uçak, Tank, Helikopter, Siha, İha üreten mühendislerimiz istediklerinde tasarımı, kolay kullanımı, kalitesi, yazılımı dudak uçurtacak şekilde üretebilirler.

İşte o zaman dolar 15 değil 115 lira bile olsa ekonomik olarak bizi yıkamazlar. 
250 Milyonluk Türk dünyası kurtarıcı ve Anavatan gördüğü Türkiye'den böyle bir hamle beklemektedir. Bu hamle için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  ağzına bakarak talimat, talep, istek beklemesine gerek yoktur.

Türk yazılımcılar yazılım için başlamalı, Türk mühendisler dünyadaki en iyi telefonun papucunu dama atacak tasarımlar için çalışmalıdır.

Kalın Sağlıcakla.

İbrahim erdem Karabulut.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum