Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Hüseyin ÇETİNER

Hüseyin ÇETİNER

Gazeteci - Yazar
hcetiner@haberpars.com

KARDEŞLİK DURURKEN KAVGA NEDEN

14 Mayıs 2020 - 22:16

BU HIRS, BU ÇABA, BU ÇIRPINIŞ NEDEN?

Buyurun; Bu Corona Virüs, Zengin, fakir, kral, dilenci özetle ADALETLİ bir şekilde herkesi nasıl etkiledi bir analiz edelim...

Bazen dostlarla sohbet ediyoruz, onlar diyor ki herkes bunda ders aldı, ben ise katılmıyorum bu görüşe .

Çünkü; en sıradan  olanımız bile olaylara bakarken ilmi esaslara göre bakmıyor, söyleyen ve yapan kişi eğer benim partimden, ailemden, aşiretimden değilse iyi değildir diyor, kötü damgası vuruyor.

Oysa söylenen ve yapılan doğru bir şey, yapanın ve söyleyenin düşüncesine bakılmamalı.
Senin partinden, aşiretinden olmasına gerek duyulmadan doğru olduğuna kanaat getirdiysek ALLAH razı osun demek bu kadar mı zor oldu yahu…

Bu da nereden çıktı diyenleriniz olabilir hemen söyleyeyim İBB başkanı Ekrem İmamoğlu Virüsten dolayı çalışamayıp zor duruma düşen ve İBB’den yardım almak adına kaydı olan kişiler içinde Doğalgaz ve  Su faturasını ödemekte zorlananların bir tane faturasını ödemek için ASKIDA Fatura uygulaması başlattı.

Son peygamber Hazreti Muhammed (S.A.V) şöyle buyurdu " Kim ki bir mümin kardeşinin ihtiyacını giderirse (temin ederse) mahşer günü ameller tartılırken terazinin başında duracağım. Benden imdat isteyince,ona mutlaka şefaat edeceğim" demiş.

Sosyal medyaya bakıyorum İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanı sayın Ekrem İmamoğlu’nun başatmış olduğu hayırlı ve yararlı projesi olan ASKIDA FATURA için bir sürü kötü söz söylüyorlar.

Oysa deseler ki Allah razı olsun  iyi bir iş yapmış inşallah çok sayıda ihtiyaç sahibinin  faturası ödenir.

Arkadaşlar Cenab’ı hakı Kur’an-ı keriminde peygamberleri ile alakalı Kıssalar anlatırken Masal olsun diye anlatmıyor.

Kur’an-ı kerim bizlere LUT,AD, ERKE ve SEMUD kavminin neden helak olduğunu  açık bir şekilde anlatıyor.

Hazreti Yunus’un yıllarca doğru yolu tavsiye etmesine rağmen kavminin iman edip kendisini dinlememesi sonucu kavmine kahredip ALLAH’ tan izin istemeden  ayrılması sonucu yaşanan olayı Kur’an açık bir şekilde bize izah ediyor.

ALLAH’ NİNOVA’ da yaşayan Hz.Yunus’un kavmini tam helak edecekken kavminin samimi ve içten bir şekilde tövbe etmesini kabul eden Allah’ın gazabını geri çektiğini bilmeyen varsa Kur’an’ın meallerinde yazılı okusun veya sesli olarak dinlesin.

 ÖRNEK :Hz. Yunus-aleyhisselâm-'ın balığın karnında iken okuduğu dua ile ilgili hadis ve fazileti(Zünnûn), “Balık sahibi” mânasında olup Yûnus peygamberin lakabıdır.

Ona bu lakap kendisini balık yuttuğu için verilmiştir.

Şöyle ki:Yûnus (a.s.) uzun bir zaman kavmini dine dâvet etmiş, fakat artık iman etmeyeceklerine kanaat getirerek öfkeli bir halde, onların başına inecek musibetten kendini kurtarmak için onları terk edip gitmişti.

Başka bir rivayete göre kavmine, iman etmedikleri takdirde ilâhî bir azaba uğrayacaklarını bildirmiş, ancak onlar tevbe edip imana geldikleri için bu azap tahakkuk etmemişti.

Onların imana geldiğinden habersiz olan Hz. Yûnus, haber verdiği azabın vaktinde tahakkuk etmediğini görünce kendisinin alay mevzuu olacağını düşünerek kızgın bir halde ayrılıp gitmişti.

Bir gemi yolculuğunda, fazla yükten gemi batmak üzere iken, yükünü hafifleterek gemiyi kurtarmak için çekilen kur‘a sonucu denize atlamak zorunda kaldı.

Onu büyük bir balık yuttu. İşte bu balığın karnında iken:
Türkçe Okunuşu: “…Lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn(zâlimîne).”

Anlamı: “Senden başka ilâh yoktur. Sen her türlü noksanlıktan, eşi-ortağı olmaktan uzaksın. Şüphesiz ben kendine yazık edenlerden oldum” (Enbiyâ 21/87) niyâzında bulunmuştu.

Eğer o, böylece tesbih edenlerden olmasaydı, insanların yeniden diriltilecekleri kıyâmet gününe kadar balığın karnında kalacaktı. Fakat tesbih, tevbe ve duaya sarıldı. Allah Teâlâ da duasına icâbetle onu hem balığın karnından, hem de suçluluk duygusuyla rûhunu saran gam ve kederden kurtardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum