Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Filiz ÇELİK ŞAHİN

Filiz ÇELİK ŞAHİN

Biz Kadınlar.
filiz@haberpars.com

Nene Hatun Hiç Unutulmaz...

28 Mayıs 2021 - 17:54

Nene Hatun   Milli Ruhumuzun Temelidir

Mustafa Kemal Atatürk’ün
“Dünyada hiç bir milletin kadını “Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim, diyemez!”

Mili Mücadele’nin önemli olduğunu anlayabilmek için Milli Mücadele’deki kahraman Türk kadınlarının mücadelesinin ve yerinin çok iyi bilinmesi gerekir.

 Cennet vatanımızın Milli Mücadele yıllarında, her türlü zorluğa karşı, gögüs germe azmi ile, vatan, millet, hürriyet aşkıyla, milli ve manevi değerlerimizin korunması noktasında düşmanlarla mücadele ederek, vatan topraklarımızı işgalden kurtarmak için, yüreklerindeki iman ve vatan sevgisinin verdigi cesaretle en ön saflarda yer alarak, sınırsız fedakarlıklar yaparak, işgal edilen vatan topraklarımızdaki savaş meydanlarında, cepheden cepheye mühimmat, silâh, erzak taşıyan, dünyada bir başka eşi görülmemiş erdemliliğin, kahramanlığın sembolü olmuş, kahraman Türk kadınlarımız, aziz Türk milletinin ilelebet payidar kalacağının nişanesi olarak ve tüm dünyaya bağımsızlık mesajı vererek, tarihimize geçmişlerdir.

 Bizler öksüz kalmaya razıyız; ama vatansız kalmaya asla razı değiliz.
“Yavrum anasız büyür de vatansız büyüyemez!”diyerek Erzurum'da Aziziye savunmasına beşikte bebeğini bırakarak katılan, Rus işgaline karşı Erzurum’daki halk direnişinin simgesi hâline gelmiş cesur ve güçlü bir Türk Kadını olarak, bağımsız mücadelesi için cephelere koşan cesaret, kahramanlık ve direnişin timsali NENE  HATUN'u, aziz hatıralarıyla vefatının 66. yılında rahmetle minnetle ve saygıyla anıyorum.

Savaş cephelerinde devleşen NENE  HATUN gibi kahramanlarımız milli ruhumuzun temelidir.
En zorlu günlerde vatanına sahip çıkan TÜRK kadın kahramanlarımızı en nezih ve deri  duygularlarımızla örnek alarak, aynı kararlılığı, cesareti, fedakârlığı, ve gururu  yaşadığımız müddetçe, yine günümüzde de her alanda büyük başarılara imza atarak, ALLAH'ın izni ile ülkemizin onurunu temsil edeceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum