Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
 Nuri SAATÇİ

Nuri SAATÇİ

nuri@haberpars.com

İNANILMAZ İSRAF VAR !!!

15 Haziran 2020 - 22:33

Dayanışma  ve israf...
 Yüce dinimizin güzel ölçülerinden biri israftan kaçınmaktır.İsraf  " tüketim savurganlığı dır " Kişisel ve toplumsal boyutta maddi , manevi pek çok boyutları vardır.
         Kişisel boyutta ürettiğinden fazla  tüketmek , harcama yapmak ihtiyaçlarının sınırlı olduğunu unutmak  kişileri  hem kendilerini hemde ailelerini zora sokar.Çıkar yol ; kaynaklarını iyi kullanma olmalıdır.

       Toplumsal olarak israftan kaçınmıyoruz.günde yüz milyon ekmeğin 5  milyonu  çöpe gidiyor.Sebze ve meyvelerin çeyreği  de  gene  öğle.Fırsatçılar da  bu arada  fiyat inmesin diye  çöpe, denize    atarak haksız  kazançlar sağlıyorlar ki teröristten farkları yoktur gözümde..Yiyiniz, içiniz  ama  israf etmeyiniz .Allah israf edenleri sevmez buyrulmuştur.
Toplumsal olarak israfı önleyen en önemli unsur, Paylaşımdır...

 Belediye'lerdeki isaraf Boyutları Ürkütücü!!!
             Son bir kaç ay içinde tüm belediyelerden israfla ilgili haberler  geliyor gazete ve TV erden görüyoruz.Yahu ne oluyorsunuz ?, kimin parasını kime kimlere veriyorsunuz ? Bol keseden  atıyor, savuruyorsunuz..!! !Bir kaç israflık  örnekler vereyim...

Özel günlerde, kutlamalarda , resmi bayramlarda karanfillerden tutun,  gezi turları,  her ne kadar kültür amaçlı olsa da aşırıya  kaçan  konvoylar , sanatçılara  verilen yüksek rakamlar,  bir kaç saat lığına  yok oluyor.Marka isimler  şart mı ?  Bölgenin mahalli  , yöresel sanatçılarını beşte  birine  getirt.Eğlence kalkmasın ama  boyutlarda tavan yapmasın.

Maşallah  bu konuda açık diyeyim Beylikdüzü belediye başkanımız  M.Murat  ÇALIK oldukça cimri.Her şeye öğle kısıtlama  getir diki  aferin valla..
          Sayıştay raporlarında neredeyse tüm belediyelerde usulsüzlükler var.

Bu devran böyle gelmiş , böyle  gidiyor..
İBB başkanı  Ekrem İMAMOĞLU ' dan açıklamalar...

            İBB başkanı İmamoğlu   " İsraf düzenine son  vereceğiz demişti.Geçen hafta özel bir kanalda gazetecileri sorularına canlı yayında anında  cevaplar vererek tek tek açıklamada bulundu.İsrafın belgesi sadece  2 buçuk ayda  yani 75 günde 3. buçuk milyar.. tasarruf yaptık.

Ben siyasilerin değil 16 milyon İstanbullunun başkanıyım. Ne  Cumhurbaşkanlığında nede  Genel başkanlıkta  gözüm yok.  Bana 5 yıl  verildi görevimin başındayım diyerek çelişkilere noktada koydu.Kendinden emin , oldukça rahat bir yılın muhasebesini anlatan  İmamoğlu; bloke paralara noldu..?

Bir milyon üç yüz bin haneye yardım,30 bin gence burs, çocuklara süt, ihtiyaç sahiplerine dokunuş..Bunlar tabi ki hayırsever dostlarla , vatandaşlarla aşmaya çalışıyoruz.

Denize dökülen lağım suları, ıslah çalışmalarımız sürüyor.Arıtma tesislerimizden gerekli kontrolleri sürdürüyoruz. Metro içinde  müjde verdi.İnşallah İstanbul'un batı yakasına .

Esenyurt ve Beylikdüzü metroya kavuşacak.

Unutulmuş 55 çeşmenin suyu akmaya başladı.Tarihi eserlerden , çeşmelerden sular akmalı.Tarihimizi ve kültürümüzü yaşatmak zorundayız.
Kutluyorum sn başkanı.Tarlasında  kalan mahsulünü alarak 100 ton  soğan ve patatesi ihtiyaç sahiplerine dağıttık.Çiftçi kardeşimi zinde mağduriyeti kısmen giderildi.

Beylikdüzü  Yaşam  vadisinde  benimde  katıldığım etkinlikte 20 bin metre kareye  bostan  ekildi.Temmuz ayında inşallah hasılatı toplayacağız.Buda tabii  ihtiyaç sahibi ailelere.50 ton olur inşallah.Bunlar güzel projeler...

     Hulasa devir  hesap  verme devridir.İsrafa son vermek süreci içine girilmiş olup her şey şeffaf ve açık olsun kameralar hep canlı yansısın ki belediye meclisinden  vatandaş gözüyle  görsün , izlesin.Hayat, yaşam  paylaşılınca güzelleşir.
Dinimizce de israf HARAMDIR..

Nuri SAATÇİ

YORUMLAR

  • 0 Yorum