Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Alb. Mustafa GÜMÜŞ

Alb. Mustafa GÜMÜŞ

E-Albay- Siyasetçi- Stratejist.
gumus@haberpars.com

BAYRAM GELMİŞ NEYİME?...

01 Mayıs 2022 - 21:39


  Bugün Ramazan Bayramının arifesindeyiz. Ancak bugün aynı zamanda 1MAYIS İŞCİNİN ve EMEKÇİNİN de Bayramı. EMEK en yüce değerdir, KUTLU OLSUN.
On bir ayın sultanı Ramazan ayını oruç ve ibadetlerle geçirip Bayrama ulaştı İslam alemi. Kul hakkı yemeden açın halini anlayarak, inanarak oruç tutanların oruçlarını Allah kabul eylesin.
THD (Tüketici Hakları Derneği) Başkanının açıklamalarına göre Türkiye’de 25,5 Milyon kişi AÇLIK sınırı altında, 51 Milyon vatandaşımız da yoksulluk sınırı altında yaşam mücadelesi veriyor.
Elbette oruç İslam alemine farz kılındığı için yerine getirilir ama biraz da nefsimizi terbiye ederek açlığın ne olduğunu anlamaktır. 
Şimdi, ülkenin içinde bulunduğu şartları gözden geçirerek tokların, açın halinden anlar mı? Anlayamaz mı? Düşünelim.
80 Milyonluk ülkede 51 milyon vatandaş yoksulluk içinde boğuşurken, Enflasyon yüzde 61 lere çıkmışken (TÜİK’E göre), çarşı pazardaki enflasyon yüzde 120 ler de İken, İğneden ipliğe her gün ZAMLAR yağarken, Mazota, Benzine günde iki üç defa ZAM gelirken, vatandaş KURU EKMEĞE muhtaç edilmişken, İnsanımız FAKRU ZARURET içine düşmüş iken BAYRAM GELMİŞ NEYİNE?
ORUÇ farizası biraz da açın halinden anlamak içinse;
-Yan gelip yatan, hiçbir fonksiyonu kalmayan ve 56.000 tl aylık ödeme yapılan halkın vekilleri(!) aç vatandaşın halinden anlayabilir mi?
-Liyakati olmadığı halde Devlet kademelerinden 8-10 yerden maaş alan yağdanlıklar açın halinden anlarlar mı?
-Sarayın himayesine girmiş, Danışman gözüken ama hiç danışılmayan saray muhafızları(!) Açın halinden Anlarlar mı?
-Devlet ihalelerini alan Ballı müteahhitler Açın halinden anlar mı?
-Devletin malını TALAN eden sözde bürokratlar Açın Halinden Anlarlar mı?
-Har vurup harman savuran, İTİBARDAN tasarruf olmaz diyenler AÇLARIN halinden Anlayabilirler mi?
Ben anlayabileceklerini sanmıyorum. Anlamış olsalardı, Türk toplumu bugünkü fakru zaruret durumuna düşmezdi. İşte bu BAYRAM yoksulların çocuklarına karşı boyunlarının bükük olduğu Bayramdır. Vatandaş maalesef BAYRAM GELMİŞ NEYİME? Diyor.

NE zaman SOSYAL ADALETİN, HUZURUN, REFAHIN, İNSANCA YAŞAMANIN vücut bulduğu ortama kavuşuruz, İşte BAYRAM O BAYRAM OLUR. 
BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLA!!

YORUMLAR

  • 0 Yorum