Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Alb. Mustafa GÜMÜŞ

Alb. Mustafa GÜMÜŞ

E-Albay- Siyasetçi- Stratejist.
gumus@haberpars.com

ADALETİ ÖLDÜRDÜĞÜN GÜN DEVLET DE ÖLÜR.

02 Temmuz 2020 - 09:19

BÖL, PARÇALA, YÖNET!
AKP’NİN, Baroların bölünmesiyle ilgili hazırladığı kanun teklifi Meclise(olmayan)sunuldu. Teklife göre üye sayısı 5 binden fazla olan yerlerde, yeni barolar kurulabilecek. Her baro, Türkiye Barolar birliğinde 3 delege ve 1 başkanla temsil edilecek.

Bu teklif aslında Baroları cezalandırma amaçlı bir teklif. Nereden çıktı bu parçalama olayı? Ankara barosunun, Diyanet işleri Başkanı Ali ERBAŞ’la ilgili açıklamalarından sonra çıktı.

Bu açıklamalar üzerine Cumhurun başı ‘’Ankara Barosunun ve aynı zihniyetteki yapıların Diyanet işleri Başkanı ile onun şahsında İslam’a yönelik fütursuz saldırılarına şahit olduk. Sadece bu örnek dahi meslek kuruluşlarının seçim yöntemiyle ilgili düzenlemenin aciliyetini ve ehemmiyetini göstermiştir’’ beyanında bulundu.
Bu ifade o kadar net düşünce yapılarını özetliyor ki, İslam’a saldırı olarak açıklıyorlar ve Baroları bölelim parçalayalım öyle yönetelim diyorlar.

Bu yasa çıktığında, her cemaatin bir barosu olabilecek, her etnik yapının bir barosu olabilecek, hatta her hemşeri derneklerinin bir barosu olabilecek. Oldu olacak Cumhuriyet Savcıları lafını da kaldırın onlar da barolar gibi özgür olsun, hakimler falan da.

Ben bu dindar zihniyetin Cumhuriyet’e ve çağdaş düşünceye kinlerini maalesef anlamıyorum. Dindar nesil, kindar nesil yetiştirmek acaba neye hizmettir merak ediyorum.

Bu zihniyet maalesef bütün kurumları yerle yeksan etmiştir. Kurumlara güven sıfırlanmıştır. Barolar biraz bozulmamış gibiydi onu da Diyaneti eleştirdi diye cezalandır, ÇOKLU BARO sistemi adı altında böl parçala yönet. Yerel güzel sözlerimiz vardır,’’NEREDE ÇOKLUK, ORADA  B............K’’, tecrübe ile sabit sözler.

 

Sonuç olarak;

*Aklı öldürürsen ahlak da ölür,

Akıl ve Ahlak öldüğünde Millet bölünür,

Kadı’yı satın aldığın gün ADALET ölür,

ADALETİ ÖLDÜRDÜĞÜN GÜN DEVLET DE ÖLÜR.

Bu yasa çıktığında buyurun hep beraber CENAZE NAMAZINA!!


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum