Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MHP'li Sazak Partiden İstifa Etti.

Türk dünyasının lideri olarak bilinen Başbuğ Alparslan Türkeş'in yetiştirdiği ülkücüler MHP'den birer birer ayrılıyor.

MHP'li Sazak Partiden İstifa Etti.
15 Ocak 2022 - 00:01
MHP Ordu milletvekili olarak TBMM Çatısı altında göreve başlayan Cemal Enginyurt AK Partili bakana cevap verince kendisine açıklama yasağı getirilip konuşmaması istenen Ordu MHP Milletvekili Cemal Enginyurt gördüğü haksızlıkların yalnışlığını dile getirince disiplin kuruluna sevk edilince Partisinden ayrılarak Demokrat Parti saflarına geçmişti.

Bu ayrılıştan sonra konuşmasına ambargo konmayan Cemal Enginyurt adeta tek kişilik bir dev ordu gibi TBMM çatısı altında yapılan yalnış uygulamaları üstüne basa basa açıklaması onun Ordu milletvekili olarak bağrına basan Ordu ili dışında adeta Türkiye genelinde en çok takdir edilen ve sevilen millet vekili olmasını sağladı.

Özellikle Ordu ili siyasi kanaat önderleri Enginyurt için partisi olsun veya olmasın Ordu halkı Enginyurt'u herzaman meclise taşıyacaktır ifadelerini kullanmakta.

Eskişehir eski milletvekili Süleyman Sazak MHP camiasının ençok sevilen siyasetçilerinden birisi olarak bilinen bir siyasetçi olarak partisinin ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıları ve benzeri birçok konuyu hiç gündeme taşımaması sonucu partisinin üstlendiği misyonun bu olmadığını ifade ederek partisinden istifa ettiğini duyurması MHP camiasında şok etkisi yaptı.


 

MHP'den istifa eden Sazak  MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Başbuğ Alparslan Türkeş'in Hak-ka yürümesinden sonra yaptığı liderliğin bütün ülkücüleri kucaklayan bir siyaset yapmadığını ifade etmiş "MHP Genel Başkanlığı'na talibim" diyerek aday olmuştu.

Sazak ;Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin, Alparslan Türkeş'in ani vefatı sonucu üstlendiği misyonla hareketi, herhangi bir ideolojik krize sokmadan bugünlere getirdiğini ifade eden Sazak, "Bugün hem camiamızda hem de milletimizin bütün kesimlerinde MHP kurultayına ilişkin, bu denli tartışma ve beklenti oluşması partimizde bir değişimin, esasında bir tazelenmenin zaruret haline geldiğini göstermektedir." demişti.


İYİ parti kurucularının MHP den koparak kurdukları siyasi oluşum ile ülke genelinde anamuhalefet rolünü üstlenirken MHP'den kopuşlarında ülke meselelerine çözüm üretme konusunda hiç adım atılmadığını ifade ederek ayrılmışlardı.

Alparslan Türkeş vakfının düzenlediği anma törenini MHP engellemiş, "Alparslan TÜRKEŞ bizim misyonunu üstlendiğimiz bir parti lideri olarak daima benimsediğimiz manevi ruhuna saygı duyduğumuz bir liderin isminin farklı amaçlarla kullanılmasına müsade etmeyeceğimiz bir isimdir " denerek etkinlik engellenmişti.

Alparslan Türkeş vakfı Eşi Seval Türkeş Hanımefendinin talimatıyla 20 yıl önce kurulmuş ve kurulduğu günden bugüne kadar birçok etkinliğe imza atmıştı. Bu vakfı tanımadıklarını ifade eden MHP 20 yıl sonra bir başka Alparslan Türkeş Vakfı kurarak Alparslan Türkeş'e yaraşır etkinlikleri kendilerinin yapacağını kamuoyuna duyurmuştu..

Alparslan Türkeş'in AK Parti milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş sosyal medya hesabından bu yapılanlara aşırı tepki göstermiş, gerçek ülkücülerin MHP çatısı altından uzaklaştırıldığını ifade etmişti..


www.haberpars.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum