Behruz Farukoğlu


ATATÜRK Cumhuriyyeti 101 yıl.


 

 

Aziz ve Böyük Türk milletim.

Bu  yazım Türkiye Cumhuriyyetinin 101 yılıne hasr  edirem.

 Bu gün bütün dünyada ne qader  Türk yaşıyırsa , hansı  devletdedirse  bilirik ki,  en kritik ve zor  günde Gazi Mustafa Kemal ve onun  silah  arkadaşlırının   20-ci yüz  yılın   evellerinde  qurdugu Türkiye  Cumhuriyetimiz  var.

Türkiye Cumhuriyyeti  her bir Türkün vatanidir, umud yeridir, düşmemlerimize  karşı   dayak yerimizdir, dünyaya  meydan okuyan ve Türkleri birleşdiren TDT – nin  asas  ana sütunu ve dünyada  zülme  meruz qalan  Türklerin hakkını  hakıran  bir  Devletimizdir.

Kadim ve zengin bir  tarihe  sahib olan Türk milleti, her zamanlarda sahta diplomatıyanın kurbanı  olmuşdur. Bu hiyle  dolu diplomatiya  iyle baglı  böyük atalarımız, Türk  milletinin  deyerli  adidesi ,, Orhon Yazıt’-’  da üzleşdikleri sahtakarlıkla  baglı  bizlere  bilgi  vermişdir.

 Bu  sahta münasibetlerin  son  sehnesi  Batı  devletlerinin Osmanlı  imperatorlugu  üzerinde  apardıgı  parçalanma  politikasını  görmek olar. Bu  günümüzde  bile  hemin  1915-1919  politikası  Türkiye  Cumhuriyyetinin  üzerine  oynalınır. 

Osmanlı devletinin  parçalanmaga  getdiyi bir  dövrde,  kendi  zövq  ve  seltenetini  korumak isteyen  Osmanlı Padişahı   teslimiyyetçi  dogu politikasına  boyun  eymişdir. Bu gün MHP lideri Devlet Bahçelinin APO deyilen terorist  başını  TBMM getirib PKK terorunun burakılmasını söylemesi, CHP  başkanı  Özgür Özelin  Kürdlere Devlet vereyin  demesi  aynı  tarihi hadislerinin tekrarıdır.  Bu sözler  vatana ve  Türk millete, şehidlerimize , gazilerimize , Türkiye Cumhuriyyetine  ihanetdir.

 Batının , İngilislerin   meksadi  Türk  milletini mehf  edib, sahib oldugu  torpakları  kendi  aralarında  bölüşdürmek   iydi. 

Bu  cür addım  tarihde  oldugu  kimi  bu günde mövcuddur.

Türk  milletini  yok  etmek  isteyen  qatilyamçılara  karşı  Böyük  Atalarımız  Orhon  Yazıt-nda

,, Göy  üzerimize  çökmedikce

Yer yarilmadikca, heç bir  qüvve 

Türk  milletini  yok  etmeye  gücü  yetmez.’’

Mehz  bu cür   durumlarda  Türk  milletini  bir araya   getiren Liderler  yetişmiş ve olmuşdur. Bu günde yetişmeli ve Türk milleti hangi siyasi partiden  olur olsun tek bir  Lider  etrafında  birleşmeli Türkiye Cumhuriyyetine  sahib çıkmalıdır. Devlet tehlükede.

Yaltak ve satılmış kazeteçilere,  siyasilere , jurnalistlere, saray medyalarına  inanmayın,  tehlüke çok  böyük. 

Osmanlı  zamanında Türk  milletinin  yok  olma  tehlükesini, yakından  gören Mustafa Kemal  Atatürk, bu  tehlükelere karşı  milleti  birliye devet etmişdir.

Böyük Türk  Liderine  göre- 

,,Müsteqilliyi  olmayan  bir  millet, ne  kader zengin olursa  olsun, o millet medeni   insanlık  aleminin  karşısında nöker  olmak  vezifesinden daha  yüksek  bir  vezifeyye   layik  deyildir.’’

Mehs  bu  sebebden ,, Ya  musteqillik  ya  ölüm’’ ( ya  istiklal  ya  ölüm)  şuarı  iyle  yola  çıkan Mustafa Kemal  Atatürk  ve  silahdaşları Türk  milletinin  yok  olmaması üçün  müsteqil  yeni  Türk  devletinin  kurulmasını   vacib  görmüşdür.

Böyük Lider ve silahdaşları  Türk  milletinin  şerefli bir  millet kimi  var  olmasını  korumak üçün , kurmak  istedikleri  devleti  iç ve diş düşmenlerden temizlemek  maksadiyle  Kurtuluş  Savaşını   başlatmışdır.

 Batı   dışarıdan  yürütdüyü  parçalanma  siyasetini  Osmanlı  içinde yaşıyan ermenilerden ve  rumlardan,  Türk  milletine  karşı  katilyamlarda  istifade  etmişdir. Bu  günde  oldugu  kimi. Bu gün kürd milletinden, rumlardan, ermenilerden kulanndıgı  kimi aynen. 

 

Bütün bunlara  bakmıyarak  Türk  milleti Atatürkün  Liderliyini  kabul  ederek, arzu  ederek Diş ve iç  düşmenleriden  temizliyerek Cumhuriyyeti  kurmaga  nail  olmuşdur.

19 mays 1919 Samsuna  Mustafa  Kemal Atatürkün  çıkışından  başlıyarak  1923 -cü yıl  29 -  ekim  Türkiye Cumhiriyyeti kurulmuş,  sonradan  Gaziye  edilen  zülümlere  bakmıyarak - ,,Milletimize  dost  olana dost, düşmen  olana düşmen ‘’ ifadelerini  beyan  etmişdir.

,, YURDDA   SÜLH ,  CİHANDA   SÜLH ‘’  sözlerini  ifade  eden Gazi Mustafa  Kemal Atatürk  bu kiymetli sloqanı  iyle  Türk  milletinin  yaşamış  oldugumuz  dünyada  ne  istediyini  bu  sözlerle  ifade  etmişdir.

Atatürk  ismini TBMM -de 1934 -cü yılde   soyad  kanuni kabul  edildikden  sonra   Reis-i  Cumhur Gazi Mustafa Kemal Paşa ismini  Türk  milleti  Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ismini  vermişdir.

Evet  efendiler  Gazi  ve onun silahdaşları hakkda  yazmakla  bitmez.

Kuruluşundan  bu günümüze  kader Türkiye Cumhuriyyeti  101  yıl   Atatürkün  ölümünden sonra  nelerle  üzleşdi, Halk  hangi   çetinlikleri ,  zor  günleri  gördü,  1948 – den   ABD  NATO – nun kontroluna  keçmesinden  bu  günümüze  kader  neçe  darbeler gördü,  ekonomi  sıklntılar  gördü,  amma  yinede  bu  Halk ve Türk  milleti  Gazi Mustafa Kemal Atatürkün fikirlerine ve prinsiplerine ( ilkelerine)  sadik  kalarak  Cumhuriyyetimizi korudular.

Bu  gün de diş ve iç düşmenler  yüz  yıl önce  yürütükleri   düşmençiliklerini   yenede  aynı  siyaset ve  diplomasıyla , paraya, koltuga, satılmış  siyasilerle, iktidar oyunlarıyla, terikkatlarla, cemaatlarla, radikal dini islamşılarla , mürtecilerle, teroristlerle   aparır ve Türkiye Cumhuriyyetini  parçalamak  isteyirler. 

 Amma  buna  ne Türkiye devleti  ne  de biz Türk Milleti , Azerbaycan  Türk  Devleti ve bütün Türkler  imkan vermerik. 

Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyyetleri  iki kardaş ölkemiz  bu günki, kader  bir- biriyle  bu kader  yakın  bir can, bir ürek   olmamışdır. 

Hansi  masada  Türkiye yoksa  biz Azerbaycan  var,  Azerbaycan  yoksa  Türkiye Cumhuriyyeti  var.

Dosta  düşmende  bilir  ve  görür. 

İktidarlar  gelib geder , amma  milletin bir - birine olan  sevgisi  sonsuzadek  ebed  olacak.

 Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyyetlerinin  kardaşlıgı soyla, kanla, Dille, Din- le Tanrı  terefinden bir göbekle  baglanmışdır. 

Tarihde  Siyasilerin ve ya  İktidar  liderlerinin  verdiyi  sehflere, hatalara   bakmıyarak  bu  iki kardaş devlet zor  gündede , iyi  gündede bir  oldu.

Bu  gün  Türkiyemizin  101  yılı  bütün Türk  dünyasının yeniden 21-ci  yüz   yıle bir Türk  milletinin şerefli  ismiyle  dünya Tarihine  yeni  sayfe  açmagı  ve  dahada  güclü  olamasının  başlangıcıdır.

Bu gün vatanimizde   bir milli, kudret varsa, o cereyan  felaketlerden  ders alan Türk  milletinin    kalbinden  çıkmışdır. 

Millet  hökümetin yanlış  çalışmalarına   itiraz etmezse, bütün qüsür ve  günahlarda  , gabahetlerde  iştirak  etmiş  sayılır. 

 Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK.

 Efendiler  birleşib bir güc  olmak  zaman, Ey Böyük Türk Milletim  üzerinize  oynanan  oyunları görmürsünüzmü?, 

Hangi Milliyetçi Bahçeli?, Hangi CHP-ci Özgür Özel?,  hangi AKP?  Hangi DEM? , hangi  Hüda Par?

Hepsi  aynı projeninin pionları.

Türkiye Cumhuriyyetini  bölmek, ayaletlere  parçalamak, 2- ci  kürdüstanı  kurmak  Süriyede. 

 1-ci ni  zaten R.T Erdogan İrak Kürdistanını  kurdurdu, para verdi, yollarını çekdi, camileri  inşa etdirdi, su şekdirdi, Barzaniye her şey verdi. 

Şimdi  Bahçelinin  son parti  toplantısında  söyledikleri kimlerin  projesi? 

 PKK -ı burak, YPG tanı , APO  itinide ev düstaklıkına burak  elemi. 

Aziz ve Böyük  Türk  milletim  Türkiye  Cumhuriyyetinin 101 yılı  kutlu  olsun. 

Canım kardeşlerim.  

100  yılın  kutlu  olsun Türkiyem , Türkiye Cumhuriyyetimiz.

Ne Mutlu Türküm  Deyene. 

 

Saygilarimla  Bahruz  Reis  Difai.


 

Cumhuriyet ve Bilimin rolü konuşuldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi

Kirlenen Hava, Solan Hayat

Isınan Dünya, Hastalanan İnsan

“Kıbrıscık'tan da bir Aziz Sancar çıkmalı!”

"Seben Bilim ve Kariyer Söyleşileri"

'Bilim Şenliği' Çankırı'da düzenlendi.

Peki Bilgisayar Ülkemize Ne Zaman Geldi.

Geleneksel Güneş Saati Nasıl Çalışır

HAVA TAŞITLARI VE HAVACILIK TARİHİ 

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7

YAZARLAR