Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gazeteci Linda Gözde Karasu Bu Mağduriyet Giderilmeli.

BİNLERCE AÇIK ÖĞRETİMLİ MAĞDUR, DEVLET YETKİLİLERİNE SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYOR.

Gazeteci Linda Gözde Karasu Bu Mağduriyet Giderilmeli.
06 Temmuz 2020 - 22:02
Reklam
Reklam
Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi, son yıllarda üniversitenin açıköğretim birimindeki öğrencilere tanıdığı "Yaz Okulu" hakkını, bu yılki yaz okulu kayıtlarına sadece birkaç gün kala iptal etmesi; tanınmış hakkı geri alınan kariyer hayali yara almış binlerce öğrenciyi harekete geçirdi.

Yine, bu sene yaz okulu açacağı söylenen ATATÜRK Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri de bir umut yapılacak açıklamayı beklemede.

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİNİN, 2019'da AÇIKLADIĞI SINAV TAKVİMİNDEKİ YAZ OKULU SINAVLARINI, KAYIT TARİHİ 8 TEMMUZ 
2020'ye SADECE BİRKAÇ GÜN KALA İPTAL ETTİĞİNİ DUYURMASI, AÇIKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİ ADETA İSYAN ETTİRDİ.


2019'da açıklanan sınav takvimine göre Açıköğretim Fakültesinin 2020 yaz okulu sınavı garantisine istinaden, DGS ve KPSS'ye harç parası yatıran sayısız öğrencinin; hem parası, hem sınavlara hazırlanırkenki emeği, hem de kariyer hayalleri boşa çıkmış oldu.

Geçen seneden beri erken mezuniyet ve kariyer planlamasına istinaden rota belirleyen binlerce mezun durumundaki, kariyer hayali suya düşen öğrenci, seslerini devlet yetkililerine duyurabilmek için günlerdir çeşitli sosyal medya mecralarında konuyla ilgili "tag"lar açıp farkındalık uyandırmaya çalışmakta. 

Açıköğretim Fakültesinin, alınan kararın öğrencilerin görüş ve önerileri doğrultusunda olduğuna ilişkin açıklamasına karşın; öğrenciler, fakültenin de herkese açık sosyal medya hesabında da paylaştığı bu karara şiddetle tam tersi görüş bildirerek mağdur edildiklerini söylemekte, fakülte kararını protesto etmekteler.

ÖĞRENCİLER YENİ REKTÖRE VERYANSIN ETTİ; ESKİ REKTÖRÜ GÖREVE ÇAĞIRDI

Yaz okulu sınavlarının iptali üzerine, istifa eden eski rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın yerine atanan yeni rektör Prof. Dr. Fuat Erdal, mağdur olduklarını gündeme getiren öğrencilerce hedef haline getirilerek eleştiri yağmuruna tutuldu.

Yaz okulu sınavlarının 2019 takvimine göre müfredatta olduğu gibi yer almasını isteyen yüzlerce öğrenci eski rektör Çokmaklı'nın sosyal medya hesaplarına yorumlar atarak konuyla ilgili yardımını istedi; #safakcomakligoreve tagları açtı.

Aynı zamanda öğrenciler; üniversitenin corona olayı bahanesiyle yaz okulu sınavlarını iptal edip 3 ders sınavını yapmasını da haksızlık ve tutarsızlık olarak değerlendirdikleri, 3 ders yerine 5 ders alınıp normal takvimdeki yaz okulu sınavının yapılabileceği üzerinde duruyorlar.

MAĞDURİYET KONUSU SADECE KPSS VE DGS'ye HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER DEĞİL. ÖĞRENCİLER OKULUN BİRKAÇ DÖNEM FAZLA HARÇ PARASI ALMAK İÇİN YAZ OKULUNUN İPTAL EDİLDİĞİNİ İDDİA EDİYOR

Yaz okulu sınav hakkıyla okulunu bu yaz bitirmeyi hedefleyen binlerce öğrenci, dönem kuralından dolayı okulun en az iki üç dönem uzayacağını, bu doğrultuda her dönem için harç yatırdıklarını; ancak yaz okulunda dönem kuralı olmadığı için her dönemden dersleri vererek erken mezun olabileceklerini belirtiyor. 

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ESKİ REKTÖRÜ Prof. Dr. Şafak Ertan ÇOMAKLI NEDEN İSTİFA ETMİŞTİ ? 

Kurucu Rektör Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen aleyhinde yaptığı iddia edilen açıklaması, annesinin İzmirlilere karşı sosyal medya üzerinden kullandığı ifadeleri, milyonlarca liraya kurduğu kamera sistemleri ve kampüs giriş çıkışlarını zorlaştırması gibi olaylar neticesinde eleştiri oklarının hedefi haline gelmiş; sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmişti.
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum