Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Erdoğan, Kılıçtaroğlu, Bahçeli, Davutoğlu Ne diyor.

Erdoğan Ayasofya Açılacak dedi, Kılıçtaroğlu ne duruyorsun aç derken. Bahçeli Çan sesi yerine Ezan sesi duyulacak derken, Davutoğlu Ayasofya'nın açılamayacağını Cumhurbaşkanı bizzat kendisi bir kaç ay önce açıklamıştı. değişen ne oldu? dedi.

Erdoğan, Kılıçtaroğlu, Bahçeli, Davutoğlu Ne diyor.
09 Haziran 2020 - 13:43
Reklam
Devlet Bahçeli'dan flaş talimat!
MHP karar aldı. Etraflıca bütün konular masaya yatırılacak
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin liderliğinde ve talimatları doğrultusunda,  önümüzdeki günlerde seri istişare toplantıları düzenleneceğini bildirdi. Bu  kapsamda ilk olarak Başkanlık Divanı toplantısının 15 Haziran'da gerçekleşeceğini açıkladı. 

Yapılacak olan bu Toplantılarda, siyasi partiler ve seçim kanunlarıyla ilgili muhtemel değişiklikler yapılmasının söz konusu olduğunu, bu bağlamında MHP'nin belirlediği öncelikler yanında, yeni yönetim sistemiyle ilgili uyum yasalarının durumu gözden geçirilecek ve Türkiye'nin iç ve dış meseleleri masaya yatırılacaktır, dedi.

MHP'li Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, 21'inci yüzyılı kuşatacak yeni politikaların oluşturulmasına ve Türkiye'nin önündeki meselelerin çözümüne katkıda bulunmak amacıyla, Genel Başkanları Devlet Bahçeli'nin liderliğinde ve talimatları doğrultusunda, önümüzdeki günlerde seri istişare toplantısı düzenleneceğini bildirdi.

 Yalçın, "Bu çerçevede; öncelikle 15 Haziran'da, koronavirüs salgını dolayısıyla bir süredir yapılmayan Başkanlık Divanı toplantısı gerçekleştirilecektir.
 19 Haziran'da Genel Merkez Gün Sazak toplantı salonunda saat 14.00'te Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı yapılacaktır. 
26 Haziran'da saat 14.00'te yine parti genel merkezinde yapılacak toplantıda milletvekillerimizle bir araya gelinecektir. 

27 Haziran'daki il başkanları toplantısı ise saat 14.00'te gerçekleştirilecektir" dedi..
Geçtiğimiz Günlerde Ayasofya'da Çan sesini duymak istiyenler hayali sukuna uğrayacaktır.
Ayasofya'da er veya geç Ezan sesi duyulacaktır ifadesi hala tartışma konusu olarak devam etmektedir.
Muhalefet etmesi beklenen CHP anında yanıt vererek Açacaksanız açın ve bunu siyasi malzeme olarak kullanmaktan vaz geçin cevabı geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması ile ilgili yapılacak çalışmalara destek verdi. Bahçeli, "Ayasofya'dan çan sesi değil Allah'ın izni ile ezan sesi yükselecektir" dedi. 
TBMM'de milletvekillikleri düşürülen üç isimle ilgili de değerlendirmede bulunan Bahçeli, "Adaletin ve demokrasi ahlakının zorunlu bir gereğidir.
Nitekim kanun önünde herkes eşittir. Hiç kimsenin suç işleme ayrıcalığı veya özgürlüğü yoktur" ifadelerini kullandı.

Gelecek  partisi Genel başkanı Ahmet Davutoğlu ise Cumhurbaşkanına seslenerek dün Ayasofyanın açılmasının kolay olamayacağı, sonuçlarının bilinmediğini,Sultan Ahmet Camiini doldurun o yeter diyerek gazetecileri suçladığını hatırlatırken, buna karşılık Avrupada bulunan camilerimizin durumunu öne süren Sayın Erdoğan bu ani değişikliğin nedenini halka açıklamalıdır. Ve Fatihin Fetih Hatırası Ayasofya'yı siyasete alet etmemelidir. dedi.

Henüz İYİ parti lideri Akşener bir açıklamada bulunmaması ise merak konusu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum