Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

En İlkel AVM Beylikdüzünde.

Beylikdüzü ilçesinde bir türlü dikiş tutmayan AVM her geçen gün farklı görüntülere tanık oluyor.

En İlkel AVM Beylikdüzünde.
30 Ekim 2022 - 11:34
Beylikdüzü Barış Mahallesi içerisinde Beyaz Ctiy AVM olarak ilk açıldığında beklentisi yüksek ilçe halkının hayalleri suya düşmüş durumda.
Önceleri Berber Ctiy diye anılmasının nedeni AVM içerisinde onlarca Bay Bayan kuaförünün olmasıydı.
Daha sonraları Tül perdecilerin çoğalmasıyla Perdeciler AVM olarak anılan Beyaz Ctiy AVM çevre düzenlemesi yapılarak düzenlenen yüzüyle ilçenin en iyi AVM'si olacak beklentiside boşa çıktı.
Çevre düzenlemesi olacağı söylentileriyle ilk önce AVM etrafındaki Ağaçlar önce budandı sonra kökünden sökülerek atıldı.

Ağaçlar kesilirken zeminin hali diğer AVMler ile Fotoğrafta görüldüğü gibi toz ve topraktan uzak her AVM'de olan bir zemin olduğu halde kış aylarında kaygan olduğu bahanesi uydurularak kırdırılıp adeta inşaat betonu ile sıvandı.


AVM Etrafının dağınıklığı ve yerlerin sıva beton olması nedeniyle Perşembe pazarı adını alan AVM dışı ve içi aynı şekilde hizmet ediyor.


Bazı işletmeler kendiliğinden kaldırımlara kadar tezgahlarını uzatırken bazıları ise yönetim kararı ile iş yerlerinin önünü kapatma izni almışlar.


Etraftaki dağınıklık karman çorba olan perşembe pazarında dahi görülemeyecek türden.


Belediyenin çıkma yaparak işyerlerini uzatarak kapatanlardan metre karesine göre en düşük 15.000  ile 25 .000 TL talep etmeye başlamasıyla kimi iş yeri sahibi yaptığını kaldırırken ödeme güçlüğü çekenlere taksit uygulandığı öğrenildi.

Çevre düzenlemesi bir muamma olan AVM halinden memnun olmadığı gibi işyerlerinin kiracısı olanlar yapılan bu çıkmalar nedeniyle kiraların ikiye katlandığını ifade ediyor.
Ekonomik krizin verdiği kira artışına birde ekstra kira burada uygulanmaya başladı şeklinde yakınıyorlar.


AVM dış dağınıklığı kadar içide aynı şekilde kullanılmakta olup bu nedenle müşteri kayıbına uğrandığı ifade ediliyor.

AVM içerisinde yaşanan dağınıklık günün her saatinde kendisini gösterirken AVM içerisinde doluluk oranı yıllardır %75 üzerine çıkamadı.

İçi ve dışı çevre bakımından birbirini aratmayan AVM içerisindeki 121 iş yerinin % 50 den fazlası Afgan uyruklu sığınmacıların satın aldığını ve Türk Vatandaşlarını kiracı olarak kabul etmedikleri alınan bilgiler arasında.



Afgan iş yeri sahiplerinin yapılan bir yönetim seçiminde yönetimi ellerine alacak oy çokluğuna sahip olmaları nedeniyle iş yerlerinin adeta Afganistan AVM örneklerini aratmaması kendilerini rahatsız etmemektedir.
Rahatsız oldukları tek konu ise zamanla Afganların AVM'si diye adlandırlmaları.



www.haberpars.com

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları