Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE YAKIN SAVUNMA .

Konuyla ilgili açıklama yapan Karabağlar İlçe Emniyet Müdürü Cemal CİHAN,

 EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE YAKIN SAVUNMA .
16 Kasım 2022 - 23:40
Reklam
KARABAĞLAR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE YAKIN SAVUNMA KURSU….

Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polis ve bekçiler yakın savunma kursundan geçtiler.  

Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çeşitli şubelerde görev yapan 293 polis ve bekçiyi kapsayan ve toplamda üç ay boyunca devam eden kursların birinci aşaması tamamlandı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Karabağlar İlçe Emniyet Müdürü Cemal CİHAN,

"İlçemiz bünyesinde çeşitli şubelerde görevli polis ve bekçilerimize yönelik olarak, yakın savunma, suçlu taşıma, kelepçe takma ve benzeri konuları kapsayan, polis ve bekçilerimizin  görevleri esnasında karşılaşabilecekleri her türlü olumsuz durumlara karşı hem kendilerini koruma hem de  karşısındaki kişiye, neredeyse hiç zarar vermeden ama en etkili teknikler ile, etkisiz hale getirebilmeyle alakalı, emniyet mensuplarımızın, gerek polis okullarında öğrendikleri, gerekse mesleki tecrübelerine ilave olarak kendilerini dahada geliştirebilmeleri adına bir çalışma planladık. 

Konuyu İzmir İl Emniyet Müdürümüz Mehmet ŞAHNE müdürümüze arz ettik. 

İl Emniyet Müdürümüz de personelin eğitimi konusunda son derece hassas. Sağ olsunlar çalışmamızı uygun ve gerekli buldular ve onay verdiler. İlaveten Karabağlar Kaymakamımız Sayın Cemil Özgür ÖNEĞİ‘nin de olurları ile bilgi ve tecrübesine güvendiğimiz, uzun yıllardan bu yana Emniyet Müdürlüğümüzün çeşitli şubelerinde, Polis Meslek Yüksek Okulu'nda dersler veren Yakın Savunma – Self Defanca konusunda usta eğiticiliğinin dışında Taekwondo -  Kıck Boks branşlarında da Milli Antrenör, Milli Hakem ve Teknik direktörlük belgesine sahip, spor camiasının yakından tanıdığı Ahmet BEREKET hocamızdan eğitimler konusunda destek aldık. 

Kursa iştirak eden emniyet mensuplarımız, yirmişerli guruplar halinde, haftada 2 gün 4 saat yoğun bir eğitimden geçtiler. 

Olumlu geriye dönüşleri görünce bu kursları periyotlar halinde tekrarlamayı planlarımız arasına dahil ettik. En kısa sürede birinci aşamasını tamamladığımız kursun ikinci aşamasını hayata geçirmek istiyoruz. 

Spor kulübünü bizlere açarak emniyet camiamıza vermiş olduğu karşılıksız destekten dolayı Ahmet BEREKET hocamıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Milli antrenör – milli hakem Ahmet BEREKET ise yaptığı açıklamada, 

“2002 Yılından bu yana çeşitli dönemler itibariyle, emniyet müdürlüğü bünyesinde, polislerimize yönelik olarak dersler vermekteyim. 

Pandemi dönemine kadar da Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu'nda, polis adaylarına yönelik olarak, savunma teknikleri derslerimizi de üç yıla yakın bir zaman devam ettirdik. 

Evveliyatında da 2002-2007 yılları arasında, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde dersler yaptık. Belli dönemlerde, İzmir dışında da emniyet müdürlüğü mensuplarına yönelik seminerlere kurs hocası olarak iştirak ettim. En son Kahramanmaraş ilimizde bir hafta süreyle devam eden ve Özel Harekât Şube Müdürlüğü dahil emniyet mensuplarımıza yönelik bir çalışma yapmıştık. 

Karabağlar İlçe Emniyet Müdürümüz'den bu yönde bir talep gelince çok mutlu oldum. Çünkü güvenlik güçlerimiz bizlerin canının, malının, güvenliğinin, namusunun teminatı. 

Onların her alanda en iyi şekilde kendilerini geliştirmeleri demek, bizlerin vatandaşlar olarak daha huzurlu, daha güvenli bir ortamda yaşıyor olmamız demek. 

Bu amaçla böyle bir istek gelince bunu emir telakki edip derslerimize başladık. 293 polis ve bekçimize ders süreleri içinde karşı karşıya kalabilecekleri olumsuz durumlarda jop, biber gazı gibi ekipmanlarını kullanmalarına gerek kalmadan, kolay ancak etkili tekniklerle karşısındakini etkisiz hale getirme konusunda kendi bilgilerini tazeleyip ilave bilgiler aktardık. 

İnşallah bu tarz eğitimler aralıksız olarak her ilçemizde devam eder. Bu konuda bizim üstümüze düşen bir durum olduğunda bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hiçbir karşılık beklemeden elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. 

Böylesine bir çalışmayı planlayıp hayata geçirilmesi hususunda emek harcayan Karabağlar İlçe Emniyet Müdürümüz Cemal CİHAN’a, çalışmayı destekleyip onay veren İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet ŞAHNE’ye, İzmir Vali Yardımcımız Karabağlar Kaymakamı'mız Sayın Cemil Özgür ÖNEĞİ’ye   böylesine onurlu bir hizmette görev yapmamıza imkân verdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum