Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bu Felaketi BTP Lideri Önceden Duyurmuştu.

Gelecek tehlikenin farkına önceden varan Bağımsız Türkiye Partisi Lideri Hüseyin Baş Kayseri İl kongresinde duyurmuştu. -Bu gördüğünüz zamlar hiçbir şey, daha zamlar yolda geliyor” -BTP Lideri Hüseyin Baş, Kayseri il kongresinde konuştu

Bu Felaketi BTP Lideri Önceden Duyurmuştu.
26 Kasım 2021 - 08:27

BTP İstanbul il kongresine hazırlanıyor
BTP İl Başkanı Fuat Şengül: Kur - faiz problemlerinin, işsizliğin, aşsızlığın, yoksulluğun çaresini genel başkanımız Hüseyin Baş Milli Ekonomi Modeli  çerçevesinde ortaya koyacak.

Bağımsız Türkiye Partisi’nde (BTP)  kongre süreci devam ediyor.  
28 Kasım Pazar günü İstanbul il kongresi gerçekleştirilecek.
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın onur konuğu olarak katılacağı kongre öncesi İl Başkanı Fuat Şengül’den açıklama geldi. 
Yaptığı basın açıklamasında tüm İstanbulluları kongreye davet eden Şengül, “Kıymetli İstanbullular, BTP İstanbul İl Başkanlığı 8. olağan il kongresi bu hafta sonu 28 Kasım Pazar günü saat 14'te Pullman Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Genel Başkan Hüseyin Baş beyin katılımıyla gerçekleşecek olan kongremizde yaşadığımız ekonomik sıkıntıların, kur - faiz problemlerinin, işsizliğin, aşsızlığın, yoksulluğun çaresini genel başkanımız Hüseyin Baş bey, Prof. Dr. Haydar Baş beyin yazmış olduğu Milli Ekonomi Modeli  çerçevesinde çözümleyecek ve çıkış yolunu çok önemli açıklamalarla ortaya koyacak.” dedi.

“Çözümün adresinde birliğimizi ortaya koyalım”

“Gelin tüm İstanbullular 28 Kasım Pazar günü saat 14't Pullman Kongre Merkezi'nde beraber olalım, çözümün adresinde birliğimizi ortaya koyalım.” diyen BTP İstanbul İl Başkanı Fuat Şengül, “Hepinizi BTP İstanbul İl Başkanlığı 8. Olağan Kongresi için 28 Kasım Pazar saat 14'te Pullman Kongre Merkezi'nde genel başkanımız Hüseyin Baş beyle buluşmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
BTP’den yapılan açıklamada da kongrede özel bir sinevizyon gösterimi yapılacağı, genel başkan Hüseyin Baş’ın da ekonomi ve güncel konularla ilgili olarak manifesto şeklinde bir konuşma yapacağı bildirildi.



Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Kayseri’de partisinin il kongresine katıldı. 
Rüştü Karataş’ın yeniden il başkanı seçildiği kongrede konuşan BTP lider ekonomi üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Doların 10 lira olmasıyla ilgili konuşan Hüseyin Baş, “Dolar olmuş 10 lira. Şu ülkeyi ben yöneteyim doları 1 lira 20 kuruşlardan alayım 10 lira yapayım insan içine çıkamam. Sizi yüzde yüz, yüzde bin fakirleştireyim yüzünüze bakamam, utanırım.  Rezalete bakar mısınız, dolar olmuş 10 lira. Bizim çocuklar video yapmış aylar önce diyorum ki, 'Türkiye'de dolar 10 lira olsa kim şaşırır.' Şimdi dolar olmuş 10 lira bir baktım kimse şaşırmamış.” dedi. 

“Normal bir ülkede AKP’nin barajı aşıp aşamayacağı konuşulması lazım”

Ekonomiyi bu hale getiren bir parti için konuşulması gerekenin barajı aşıp aşmaması olduğunu ifade eden Baş şunları söyledi; “Bakın bugün ülkede tartışılacak şey önümüzdeki seçimde hükümet partisinin yüzde 50'yi toparlayıp toparlamayacağı olmamalı, eğer biz vatandaşsak, kendi kararlarımızı kendimiz verebiliyorsak konuşacağımız şey şu olmalı: Hükümet bir dahaki seçimde barajı aşabilir mi acaba? Demokrasi ülkelerinde bu konuşulur. Ben bugün hükümeti destekleyen kardeşlerime de söylüyorum; sizin durumunuz iyi, siz kazanıyorsunuz, mutlusunuz, siz ekonomiyi iyi görüyorsunuz ama biz açız kardeşim, bizim durumumuz vahim. Biz kiramızı, faturamızı ödeyemiyoruz, mutfak alış verişimizi yapamıyoruz... Yanlış mı söylüyorum? Bunlardan hangisine içinizden biri 'Ben bunları rahatlıkla yapabiliyorum' der?” 

“Daha doların 10 liradan fiyatlandığı tüketime başlamadık”

Bugün piyasadaki fiyatların doların 6, 6.5 lira olduğu dönemin fiyatları olduğunu belirten Hüseyin Baş, “Bakın ben size müjdeyi (!) vereyim. Bu gördüğünüz zamlar hiçbir şey. Daha zamlar yolda geliyor. Şu anda doların 6 lira, 6.5 lira olduğu günlerde piyasada fiyatlanan ürünleri tüketiyoruz. Doların 10 liradan fiyatlandığı tüketime biz daha başlayacağız.” ifadelerini kullandı. 

“Şeker fabrikaları satıldı bugün şeker bulamıyoruz”

Marketlerde şeker krizi başladığına dair haberleri de değerlendiren BTP lideri Baş AKP iktidarının özelleştirme politikasını eleştirdi.
“Marketlerde şeker krizi başlamış, şeker bulunmuyor.” diyen Baş şöyle devam etti;  “Hemen hemen bir ay önce Çorum'dayız. Çorum'un girişinde kocaman bir şeker fabrikası var. Çorumlularla sohbet ederken 'Bu fabrika kimin' dedim, '2018'de özelleştirildi' dediler. Peki daha önce kimindi devletin, devlet kimin, bizim...  Sen kimin malını kimseye sormadan özelleştiriyorsun.  Bugün şeker krizi yaşıyoruz. Yakında duymaya başlarsınız, ' Zaten şekersiz çay daha sağlıklıdır' sözlerini.” Şimdi sen kalktın her şeyi özelleştirdin. Bunu buradan yetkililere de soruyorum, bu devlet hangi özelleştirmeden kâr etti? Hep zarar etti, niye özelleştirdin? Birini yaptın baktın zarar ediyor, ikisini yaptın baktın zarar ediyor, yahu üçüncüyü yapma! Bütün devlet özelleştirilir mi?  Bu kadar borçlu bir ülke haline getirilir mi? 

“İşgal altında olduğumuzun farkında değiliz”

Osmanlı topraklarının resmi işgal gerekçesinin borçlar olduğuna da dikkati çeken BTP lideri şu anda da aynı tablonun yaşandığını belirtti. 
Baş, “Niye Osmanlı toprağı işgal edildi?  Osmanlı borçlana borçlana, Duyun-i Umumiye ile devlet öyle bir hale geldi ki, savaşı kaybetti fakat bu devletlerin Osmanlı'dan alacakları vardı. Bu işgallerin sebebi Osmanlının borçları. İstanbul işgal edildiğinde Türk milleti bunun farkında bile değildi. Şimdi de aynısını yaşıyoruz mali krizde. Osmanlı'da borçlar yüzünden topraklar işgal edildi, bugün başka bir şey mi yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin Gayri Safi Milli Hasılası'nın bilmem kaç katı kadar borcu var. Ne yaptılar kurtuluş olarak? Özelleştir babam özelleştir. Niye? Kapitalist mantık bunu söylüyor.”

“Özelleştirilen her bir firmayı devlet yönetimine geri alacağız”

Özelleştirilen tüm kurumları BTP iktidarında geri alacaklarını ifade eden Hüseyin Baş, “Bakın Milli Ekonomi Modeli önümüzde. Bugün biz özelleştirilen her bir firmayı devlet yönetimine geri alacağız.   Bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Bakın bunu hiçbir siyasi size söylemez, Bağımsız Türkiye Partisi özelleştirilen bütün devlet ve millet servetlerini geri alacaktır. Bunun yanında bize zormuş gibi gösterilen bütün üretimleri BTP olarak biz gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Kayseri’nin altın madenleri neden Kanadalılara gidiyor?

Türkiye’nin madenlerinin yabancılara verildiğine de dikkat çeken BTP lideri, Kayseri’deki altın madenlerinin neden Kanadalı firmalara gittiğini sordu. 
Baş, “Biz neredeyiz Kayseri'de. Kayseri'de Himmetdede ve Develi'de altın madeni işletiliyor. Peki bu altın kimin, devletin. Devlet de bizim olduğuna göre buradan her yıl milyarlarca dolar altın neden Kanadalı firmalara akıyor?  Bunu hiç sordu mu Kayserili? Hiç sormadı, niye?” dedi.

BTP Lideri Hüseyin Baş İstanbul İl kongresinde yine gündemi bellirleyecek konulara el atacak. BTP Lideri ülkemizde yaşanan ekonomik çözülmenin ip uçlarını kayseri il kongresinde aylar önce duyurmuştu.
İstanbul adeta gelin gibi süslendi, emin adımlarla her geçen gün siyasette geleceğe yürüyen genç lider yıllarca siyasete yön veren siyasi deha olarak bilinen siyasi otoritelere ders verecek şekilde tahminleri ile şaşkına çeviriyor.


İstanbul için hazırlanan pankart ve afişlerle adeta gelin gibi süslenen istanbul bu hafta yapılacak il kongresine hazırlandı.
Eskişehir il kongresinde ezberleri bozan BTP lideri faiz konusunu işlemişti.
Faizin haram olduğunu yeni mi öğrendin?
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Türk Lirası’ndaki değer kaybı ve bu konu üzerine iktidardan gelen açıklamalar üzerine çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin Eskişehir il kongresine katıldı. 
Baş, avukat Fahri Gürgenburan’ın yeniden il başkanı seçildiği konuşmasında ekonomi üzerine önemli değerlendirmeler yaptı.
Dolardaki yükseliş karşısında AKP milletvekillerinin yaptıkları açıklamaları milletle dalga geçmek olarak değerlendiren BTP lideri, “Her hafta doların üzerine 1 lira koya koya artık ne olacağını kestiremiyoruz. “ Milletin canına okumuş, yetmemiş dalga geçmeye başlamış isimler Japonya'nın para birimi 1 dolar karşısında 114 yen oldu. Japonya'nın para birimi ile ilgili bir bahis açtığını gördünüz mü vs." diyorlar.  Şimdi Japonya'da kişi başına düşen GSMH 48 bin dolar, Türkiye'de ise 7 bin dolar. Bu da doğru değil ama neyse...! Japonya ile Türkiye'yi kıyaslamak, 'Almanya bizi kıskanıyor' demek kadar saçma ve anlamsızdır. O yüzden bu kandırmacalara gelmeyeceğiz.” dedi.

Türkiye’de Rusya modeli uygulanıyor yalanı

Türkiye’de yaşanan krizi “Rusya modeli uygulanıyor” şeklinde izah etmeye çalışanlar  olduğunu da ifade eden BTP lideri Baş şöyle devam etti; “Bugün yaşanan duruma bazı uyanık tipler Milli Ekonomi Modeli'nden fikir devşirebilmek için, 'Türkiye'de Rusya modeli uygulanıyor' diyor.  Son zamanlarda böyle bir yalan, safsata çıktı. Neymiş bu Rusya modeli? Rusya'da para birimi değer kaybetmiş ama Rusya havalara uçmuş! Rusya'da bir devalüasyon oldu ve parası yüzde 30 civarında değer kaybetti.

Yıl 2014 ABD Başkanı Barack Obama, 'Bu Rusya çok ciddi anlamda küresel güç haline gelmeye başlıyor ve bizim Rusya'nın büyümesini durdurmamız lazım' dedi.  

Obama'nın bu söylemlerinden sonra ABD ile OPEC 120 dolar civarında seyreden petrolün varil fiyatını birlikte hareket ederek 30 dolarlara kadar düşürdüler. Rusya'nın da en büyük gelir kalemlerinden biri petrol. Rusya'da kriz çıkarmak pahasına dünya ticaretini tehdit ettiler ve bozdular. Böyle olunca da Rusya'nın para birimi değer kaybetti.”

“Rusya Milli Ekonomi Modeli ile krizden çıktı, dünya devi oldu”

Rusya’nın içine sürüklendiği krizi Milli Ekonomi Modeli ile aştığını belirten Hüseyin Baş, “27 Şubat 2013'te Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş Rusya'nın millet meclisi Duma'da Milli Ekonomi Modeli'ni anlattı. Putin'in danışmanları O'nu dinledi ve günün sonunda dediler ki, 'Biz bundan sonra Haydar Baş'ın yazdığı Milli Ekonomi Modeli'ni uygulayacağız' ve Rusya bu modeli uygulayarak bugün bulunduğu konuma geldi. Peki Türkiye'de durum Rusya modeli mi?  Biz bildiğin krizin daniskasını yaşıyoruz. Bu krizin sebebi belli başlı tiplerin cahil cahil hareketleri. Şimdi derler ki size, 'Cumhurbaşkanımız Merkez Bankası ile bir pozisyon alıyor, doları yükseltiyor ama bir bildiği vardır. ' derler… İnanmayın buna. Hiçbir bildikleri yok. Çünkü bunun matematiksel hiçbir karşılığı yok.”

Krediyle gemicik almak haram değil mi? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Faizin haram olduğuna dair ayet var” şeklindeki açıklaması da BTP liderinin gündemindeydi.
Baş, “Çıkmış, 'Faizle ilgili nas var. Nas nedir? Ayet... 20 yıldır ülke yönetiyorsun şimdi mi duydun ayeti. Hiç alma o zaman! Kadir Çöpdemir'in programında 'Krediyle gemicik aldık' demiyor mu? Şimdi başka yerlere verdiğin sözü tutmak olunca faiz haram, ama gemicik alınca helal. Böyle bir durumdayız.” dedi.

“Madenlerimizi yabancılara peşkeş çektiler”

Konuşmasında dövizin cari açığı düşürmek için bilinçli olarak yükseltildiği yönündeki görüşlere de cevap veren BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Bu adamlar dövizi yükseltti. Burada hedefledikleri ne? İyi niyetli olduklarını düşünelim, muhtemeldir ki cari açığı kapatmak. Türkiye'nin enerji ithalatı 30 milyar dolar. Peki Türkiye'nin cari açığı ne kadar? 30 milyar dolar. Yani sen enerjini üretsen zaten cari açığı kapatıyorsun. Şimdi bizim devletimizin sahip olduğu bütün kaynakları milletimizin yararına devletimiz kullanmak zorundadır.

Bakın Kayseri'de altın madenleri Kanadalı firmalara peşkeş çekilmiş. Burada hala madenler işliyor, biryandan da  'Lozan'dan dolayı 2023 yılına kadar bu madenleri kullanamıyoruz' diyorlar,  o da yalan. Biz kendi madenlerimizi, kaynaklarımızı kendi insanımızın faydasına kullanacağız. Türkiye bir enerji cenneti. Biz enerjimizi de üreteceğiz. Ben cari açığı da kapatacağım ve bu cari açıktan kaynaklı bir kriz yaşanmayacak. Bu ekonomiyle ilgili gördüğünüz olaylar gözünüzde büyüttürülen, esasında hiçbir zorluğu olmayan basit hadiseler. Nasıl zorluğu olmaz, eğer Milli Ekonomi Modeli'ne hakimsen.” şeklinde konuştu.

Bilal Erdoğan’a “ülkeler borçlanarak büyür” cevabı

Eskişehir’de iktidara da muhalefete “Sen ekonomiyi nasıl çözeceksin? Bana bunu iktidar da anlatsın, muhalefette anlatsın” sorusunu soran Hüseyin Baş, konuşmasında şu ifadeleri  kullandı; “En iyi çözüm yolları, 'Biz dışardan düşük faizli borç alacağız' demek. Yahu bundan dolayı bugünleri yaşamıyor muyuz zaten! Cumhurbaşkanımızın oğlu Bilal Erdoğan da geçen gün, 'Ülkeler borçlanarak büyür, biz de Türkiye Cumhuriyeti olarak borçlanarak büyüdük' demiş. İyi yaptınız, sonu bu işte! Senin paranın değeri yok. Paranın değeri yoksa insanının değeri var mı dışarıdakini gözünde? O da yok. İnsanının değeri yok. Malının değeri var mı? O da yok. Kim niye senden çekinsin? Havada 3 tane pır pır uçurdun diye dünyayı fethedeceğini mi zannediyorsun.” 

“Verin bu kardeşinize yetkiyi…”

Artık uyanma vaktinin geldiğini hatta geçtiğini söyleyen Hüseyin Baş, “Hala uyanabiliriz, alarm hala çalıyor. Biz alarm olarak hala milletimizi uyarıyoruz. Artık dönelim bu gafletten, aklımızı başımıza alalım. Samimiyetle söylüyorum, verin bu kardeşinize yetkiyi... Çözümümüz var, ortaya koyduğumuz bir modelimiz var.

Bunu hayata geçirelim. Bakın Rusya Milli Ekonomi Modeli ile dünyayı salladı. Çin bugün dünyanın en büyük GSMH'sine yani dünyadaki en büyük sermayeye sahip. 21 trilyon dolar yıllık GSMH'si var; ABD'den fazla, ABD'nin 18 trilyon dolar. Çin bu noktaya Milli Ekonomi Modeliyle geldi.  Biz de bunu başarabiliriz, daha da iyisini başarabiliriz.” dedi.



BTB Lideri Hüseyin Baş çıkışlarıyla irili ufaklı bütün siyasi partilerin dikkatini kendisine çevirmeyi başardı.
Mustafa Sarıgül’den Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrine ziyaret
-Hocamızın öğretileri hepimize önderlik etmeli

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Prof. Dr. Haydar Baş’ın Trabzon’un Akçaabat ilçesi Şehitlik Tepesi’nde bulunan kabrini ziyaret etti.
Haydar Baş’ın kabri başında dua eden Sarıgül, “Haydar Baş hocamın mekanı cennet olsun. Ülkemizde bıraktığı önemli öğretiler var. Bu öğretiler hepimiz için son derece önemli. Özellikle örfümüze, töremize, geleneklerimize son derece bağlı, bayrağımızdan ve toprağımızdan ayrılmayan, bütün insanların hoşgörü içerisinde, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasını arzu eden bir anlayışa sahipti.” dedi.

“Hocamızın öğretileri hepimize önderlik etmeli”

Prof. Dr. Haydar Baş ile yaptıkları sohbetlerde kendisine Milli Ekonomi Modeli’ni anlattığını ifade eden Mustafa Sarıgül, “Hocamızla sohbetlerimizde milli ekonomiden bahseder, ‘Milli Ekonomi Modeli ülkemizin kurtuluşu olacak’ derdi. Bugünlerde ekonominin ne kadar sıkıntıda olduğunu görünce hocamızın o dönemdeki öğretileri gerçekten hepimize inşallah güzel bir şekilde önderlik etmeli.  Milli ekonomi konusundaki tezleri, kendi topraklarımızı kendimiz ekelim, biçelim...

Türkiye'nin topraklarına hiç kimse müdahale etmesin görüşleri bizim görüşümüzle örtüşen görüşler. O nedenle bir kez daha hocamızın kabri başına gelip dua etmeyi Allah'ın bize kısmet etti.  Mekanı cennet olsun.” şeklinde konuştu.

BTP lideri Hüseyin Baş ile görüşmesini anlattı

Geçtiğimiz günlerde Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş ile yaptığı görüşmeye ilişkin de bilgi veren TDP Genel Başkanı Sarıgül, “BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ı ziyaret edip sohbet ettik.
Bu sohbetlerimiz daha da devam edecek. Hüseyin Baş kardeşimiz Haydar Baş hocamızın öğretilerini yurttaşlarımızla buluşturmaya devam ediyor. Demokraside toprağına bağlı, bayrağına bağlı, inançlara saygılı laikliği savunan insanlar bir arada olmalı.

Partiler ülkemizin demokrasi şenlikleridir. Bazı konularda farklı şeyler düşünülebilir ama biz birçok konuda Türkiye Değişim Partisi ve Bağımsız Türkiye Partisi olarak beraberiz. Çünkü biz de tam bağımsız Türkiye diyen, Atatürk milliyetçiliğini savunan bir siyasi partiyiz. O nedenle de sayın genel başkan Hüseyin Baş ile çok güzel sohbetlerimiz oldu, bu sohbetler daha da devam edecek.” ifadelerini kullandı.


KONGRENİN YAPILACAĞI SALON DAVETLİLERİ BEKLİYOR...

Pullman & Mercure İstanbul Yeşilkoy Hotel & Convention Centre
Yenibosna Merkez Mahallesi, 1 Asena Sok No:15,
Bahcelievler, İstanbul, 34295

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum