Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ABD Rusya Kazakistan'dan Çıkmaz Demişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu açıklamaya "ABD evinize girdiğinde hayatta kalmak, soyulmamak ve tecavüze uğramamak zordur". dedi. SONUÇ: Rusya Kazakistan konusunda açıklama yaptı! "İstikrar sağlanana kadar çıkmayacağız" diyor.

ABD Rusya Kazakistan'dan Çıkmaz Demişti.
11 Ocak 2022 - 22:00

ABD ŞÜPHEYLE YAKLAŞMIŞTI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Bana göre Kazak makamları ve hükümeti protestolarla uygun bir şekilde başa çıkma, bunu yasa ve düzeni korurken protestocuların haklarına saygı duyacak şekilde yapma kapasitesine sahipler, bu yüzden neden herhangi bir dış yardıma ihtiyaç duydukları açık değil” demişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu açıklamaya "ABD evinize girdiğinde hayatta kalmak, soyulmamak ve tecavüze uğramamak zordur.

Bu davetsiz misafirleri kapılarının eşiğinde bulan Kuzey Amerika yerlileri, Koreliler, Vietnamlılar, Iraklılar, Panamalılar, Yugoslavyalılar, Libyalılar, Suriyeliler ve daha çok sayıda şanssız insanın ekleyecek çok şeyi var" diye tepki göstermişti.

KGAÖ barış güçleri şu anda önemli ordu ve devlet binaları ile sosyal açıdan mühim olan tesisleri koruyor. Bu güçler, Kazakistan’daki saldırgan ve yağmacı gruplara karşı Kazak güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlara ise katılmıyorlar.
 

Kazakistan'ın eski başkenti ve en kalabalık şehri Almatı'da yüzlerce kişi belediye başkanının ofisine ve eski cumhurbaşkanlığı konutuna baskın düzenledi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, şiddeti durdurmak ve düzeni yeniden sağlamak için barış gücü gönderen Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nden (CSTO) yardım istedi.

Tokayev ise, akaryakıt protestolarını bastırmak için Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü tarafından gönderilen askerlerin iki gün içinde ülkeden çıkmaya başlayacağını, çekilme sürecinin de 10 gün içinde tamamlanacağını açıklamıştı.

Sputnik'in haberine göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, bir askeri personel toplantısındaki konuşmasında, “Kolektif barış güçleri görevlerini, Kazakistan Cumhuriyeti’ndeki durum tamamen istikrara kavuşana dek görevlerini yerine getirmeyi sürdürecek, tabii ki bunun kararını Kazakistan Cumhuriyeti liderliği verecek” dedi.

'RUSYA ASKERLERİNİN SURİYE VE KARABAĞ DENEYİMLERİNİN PAYI VAR'

Şoygu, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) üyelerinin barış gücü askerlerinin Rus askeri kargo uçakları tarafından çok kısa bir süre içinde Kazakistan’a ulaştırıldığına dikkat çekti ve şunları söyledi: “Kısa bir sürede, sadece üç gün içinde, Rusya Hava Kuvvetleri uçakları, askerleri ve askeri teçhizatı (Kazakistan’a) konuşlandırdı.


Bu, KGAÖ üyesi ülkelerin ordularının ortak tatbikatlar ile edindikleri uyum sayesinde mümkün oldu.

Bunun bu kadar kısa bir sürede gerçekleştirilmesinde, Rusya askerlerinin Suriye’ye ve barış gücü olarak Karabağ’a konuşlandırılması sırasında elde edilen deneyimin de payı var.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum